Izvor: Luftika.rs, 30.Jul.2022, 09:45

6 momaka iz Hrvatske više puta silovalo 15-godišnju devojčicu, dobili mizerne kazne

Šest momaka iz Hrvatske proglašeni su krivim za silovanje 15-godišnje devojčice.
Oni su nesrećnu devojčicu silovali u više navrata u periodu od avgusta 2018. do jula 2019. godine. Iživljavali su se i snimali silovanje, te je ucenjivali da će snimak pokazati njenim roditeljima i prijateljima ukoliko ne pristane na seks.
Prvookrivljeni je dobio jedinstvenu kaznu od sedam godina zatvora, drugookrivljeni od dve godine i šest meseci, trećeokrivljeni kaznu od tri godine, a četvrtookrivljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << godinu dana zatvora.
Za ostalu dvojicu izrečena je uslovna kazna.
Petooptuženom maloletniku izrečeno je tri godine maloletničkog zatvora, a šestookrivljenom 100 sati humanitarnog rada uz obavezu psihosocijalnog tretmana i rada za opšte dobro.
U vreme izvršenja krivičnih del,  trojica su bila punoletna, dvojica mlađi punoletnici, a dvojica maloletnici. Početkom suđenja, samo je jedan od njih bio još uvijek maloletan. Jedan od optuženih u međuvremenu je tragično stradao u saobraćajnoj nesreći.
Optužnicom im se stavljalo na teret teško krivično delo protiv polne slobode prema žrtvi posebno ranjivoj zbog dobi, bolesti, ovisnosti, trudnoće, invaliditeta, teške telesne ili duševne smetnje, za šts je predviđena kazna od jedne do osam godina zatvora.
Optuženi su i za više teških krivičnih dela protiv polne slobode odnosno prema bliskoj osobi, za šts je određena kazna od tri do deset godina zatvora, te više krivičnih dela bludnih radnji na posebno okrutan i ponižavajući način, s predviđenom kaznom do tri godine zatvora.
Terete se i za dva krivična dela iskorištavanja dece za pornografiju na štetu deteta, za šts je predviđena kazna od tri do 12 godina zatvora.
Devojčica je postala žrtva masovnog seksualnog iživljavanja mladića kada joj je bilo 15 godina. Silovanja su ponekad snimali mobilnim telefonom, čime su je ucenjivali kako bi od nje iznudili nove seksualne odnose.
Pretili su joj da će filmove poslati njenim roditeljima i prijateljima ako ne pristane na seks.
Čitanje mučnih detalja ovog slučaja u sudnici je trajalo duže od pola sata, kao i obrazloženje presude sudije Sandre Radanović, objavio je Zadarski.
Ujak monstrum silovao sestričinu pa je ispratio na autobus majci u Vranje, sve priznao policiji

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.