За десет година на Сајлову урађено 37 нових улица, у први вртић уложено 292 милиона динара (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Apr.2023, 07:49

За десет година на Сајлову урађено 37 нових улица, у први вртић уложено 292 милиона динара (ФОТО)

Од 2012. до данас у инвестиције у насељу Сајлово уложено је 2,3 милијарде динара. Укупно 37 улица је добило асфалт, што представља 13 километара асфалтираних улица унутар овог насеља. Фото: НС уживо/Павле Пејић Такође, урађен је објекат Месне заједнице који краси прелепо партерно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << урађење. Унутар Месне заједнице пензионери су добили свој кутак, отворена је пошта, амбуланта Дома здравља и огранак Градске библиотеке. У 37 нових улица уложено 433 милиона динара,
Фото: НС уживо/Павле Пејић У току 2020. године завршена је прва фаза уређења саобраћајних површина која је обухватила 12 улица, док је током 2021. године завршено још 25 улица. Укупно је изграђено 13,2 километара саобраћајница у вредности од 433 милиона динара. На територији Сајлова изграђена је и канализациона мрежа у дужини од 18 километара, три црпне станице и колектор у дужини од 1,6 километара. Вредност инвестиције износила је 247,7 милиона динара. У јавно осветљење у овом новосадском насељу уложено је 35,2 милиона динара из буџета Града.
За дечија игралишта и теретане на отвореном 3,8 милиона динара. Фото: НС уживо/Павле Пејић Да се мисли и на најмлађе, као и на рекреацију одраслих, показују и подаци реконструкције дечијег игралишта на Доњем Сајлову, као и теретане на отвореном. Такође, изграђена је ограда око спортског терена и нова теретана на отвореном између улица Сајлово XVII и Сајлово XXXVII.
Фото: НС уживо/Павле Пејић “Плава звезда” засијала на Сајлову Сајлово је 2022. године добило нови, опремљен и функционалан вртић ПУ “Радосно детињство”, а вртић је добио име „Плава звезда“. Према речима званичника тренутно је најлепши и најбољи на територији града где запослени имају најбоље услове за рад, а најмлађи за игру.
Вртић “Плава звезда” слови за један од најбољих у граду; фото: нсузиво.рс/Павле Пејић
Површина овог двоспратног објекта је преко 1.800 квадрата и тренутно је уписано 213 деце у ово забавиште. Вртић “Плава звезда” запослио је 30 нових људи.
Житељи Сајлова добили заједничку кућу У марту 2022. године отворена је нова Месна заједница на Сајлову, а у склопу ње су амбуланта Дома здравља “Нови Сад”, пошта, библиотека, али и 23. Клуб пензионера. У пројекат месне заједнице је инвестирано 48,2 милиона динара.
Фото: НС уживо/Павле Пејић Месна заједница простире се на 500 метара квадратних.
Културна станица “Сајлово” завршена 2021. Године 2020. завршена је културна станица “Сајлово” као припрема за Европску престоницу културе, коју је наш град поносно понео 2022. године.
Радови око уређења партера су завршени наредне године, а вредност радова на овим пројектима била је 21,8 милиона динара.
11 милиона динара за чишћење и санирање јавних површина Чишћење и санирање јавних површина, уклањање дивљих депонија и санација деградираних јавних површина на потезу Сајлова према Руменци, на потезу ка Радној зони Север 2, на потезу Ново гробље-Сајлово. Са пројектом је започето 2014. године и завршено 2020.
Укупна вредност инвестиције била је 11 милиона динара.
Године 2019. започети радови на оптичкој инфраструктури Сајлова Радови на оптичкој телекомуникационој мрежи, видео надзору, рачунарској мрежи и бежичном интернету у улицама Сајлова почели су 2019. године и завршени су током 2022. Укупна вредност пројекта износила је 3,7 милиона динара.
Zgrada nekadašnjeg Radničkog univerziteta uskoro potpuno renovirana – „Plavi neboder“ dobija konačne obrise (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак За десет година на Сајлову урађено 37 нових улица, у први вртић уложено 292 милиона динара (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.