Међународни сајам туризма од 30. новембра до 2. децембра на Новосадском сајму

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Nov.2023, 16:52

Међународни сајам туризма од 30. новембра до 2. децембра на Новосадском сајму

На Новосадском сајму данас је најављен 54. међународни сајам туризма, који ће бити организован од 30. новембра до 2. децембра. Фото: Танјуг/Новосадски Сајам Међународни сајам туризма, окупиће виће од 240 излагача из земље и иностранства, наводи се у саопштењу Новосадског сајма. До >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сада су пријављени учесници из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Словеније, Хрватске, Мађарске, Северне Македоније, Индије, Непала, Камеруна и Италије.
Покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић истакао је неколико важних чињеница о овогодишњем сајму.
„Истакао бих четири важне чињенице – Сајам је бесплатан, првог дана промовишемо ‘Најбоље из Војводине’, другог дана промовишемо будућност туризма на територији АП Војводине, уз присуство свих школа и факултета који имају туристичко – угоститељске смерове, као и улично вежбање, јер промовишемо здрав начин живота. Последњег дана, односно 2. децембра, четврта важна ствар, јесте ‘пробус даy’ – дан промоције свих винара на територији АП Војводине, уз очекивано присуство учесника из Црне Горе и Хрватске“, рекао је Иванишевић.
Генерална конзулка Црне Горе у Србији Невенка Ћировић, рекла је да је привилегија и част да другу годину заредом буду партнер Сајму који ове године прославља 100 година постојања. „На штанду Црне Горе биће све туристичке организација и Национална туристичка организација и Будванска ривијера позната по организацији доброг провода. Црну Гору чека и зимска туристичка сезона. Уколико се буде догодило да порасту цене аранжмана то ће бити симболички раст и биће принудан раст, ако и га буде. Мој задатак би био да што више вас из Војводине преселим до неких дестинација у Црну Гору. Сада се тамо заиста лако стиже, а биће појачан авио саобраћај и чартер летови између Београд и Подгорице и Београда и Тивта. За оне који можда често заборављају, један део ауто-пута је направљен, и у Црну Гору можете стићи, укључујући и граничне прелазе, сопственим аутомобилом за неких седам до осам сати“, рекла је она.
Милица Шушњић из Туристичке организације Војводине је на самом почетку обраћања истакла да је текућа година, заправо година јубилеја и за ову организацију, с обзиром да обележавају две деценије постојања као организација.
„Посетиоци ће имати прилику да на штанду Туристичке организације Војводине открију заиста разноврсну понуду Покрајине која ће их инспирисати да посете и истраже Војводину. На штанду ће се представити 23 локалне туристичке организације, као и бројни привредни субјекти. Са нама ће се ове године представити и партнери из Словеније са којима ТОВ реализује пројекат под називом Смартер АоЕ“, рекла је она.
Велику помоћ у организовању овогодишњег Сајма туризма Новосадски сајам има од Туристичке организације Новог Сада, додаје се са у саопштењу. „Чињеница је да је Сајам прошле године донео одличну одлуку, а то је да се издвоји од Лова и риболова и чињеница је и да су прошле године излагачи били задовољни, то се рефлектује на ову годину и онда радује да су квадрати распродати и да влада велико интересовање. Ту је и јубиларни МЕКСТ, а већ сада је у граду тешко наћи слободне смештајне капацитете пред Сајам туризма. Одлична је одлука, а честитам покрајинском секретару Иванишевићу да се улаз не наплаћује, а тиме ћемо довести велики број публике. Радује ме и пуно пратећих програма, важни су и Б2Б састанци, рекао је директор ТО Новог Сада Бранислав Кнежевић.
Директор Сектора за развој осигурања Глобос осигурања Леонид Бабић рекао је
да туристичке агенција по закону морају да имају полисе, тзв. гаранције путовања, за А лиценцу оне иду од 30.000 до 400.000 евра у покрићу, док за Б лиценцу од 5.000 до 30.000 евра.
„Када је реч о приватним лицима, грађанима, уобичајено је сада да се купује путно здравствено осигурање, а оно ће у време Сајма туризма и након њега носити попуст од 15 одсто“, додао је Бабић.
На Сајму ће бити организован и 33. збор угоститељских и туристичких радника Србије. Радно време Сајма туризма биће од 10 до 19 часова.
С обзиром на то да Новосадски сајам ове године обележава век постојања, донета је и одлука да се свим посетиоцима и учесницима, омогући улаз без наплаћивања карата, уз обавезну регистрацију.
Drveće srušeno u olujuama ide u dobrotvorne svrhe: JKP Gradsko zelenilo deli ogreve socijalno ugroženim porodicama (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Међународни сајам туризма од 30. новембра до 2. децембра на Новосадском сајму се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.