Izvor: Luftika.rs, 02.Feb.2021, 14:06

2 krivične prijave protiv funkcionera u Kragujevcu za polno uznemiravanje zaposlenih

Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu upućene su prijave protiv gradskog funkcionera Z. M. za polno uznemiravanje dve zaposlene radnice. Njihove prijave Tužilaštvu je podneo Branko Petronijević, gradski pravobranilac.
O celom slučaju obavešten je i gradonačelnik ovog grada Nikola Dašić, a prema navodima N1, on je „odmah naložio da se postupi u skladu sa zakonskim obavezama“.
Gradski pravobranilac nije nadležan za krivično gonjenje, te je iz tog razloga prijave zaposlenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << prosledio Osnovnom javnom tužilaštvu.
Ovo je jedan u nizu novih slučajeva prijave, a lanac otkrivanja seksualnog uznemiravanja i nedozvoljenih polnih radnji pokrenuo je slučaj Miroslava Aleksića koji je potresao celokupnu srpsku i regionalnu javnost.
Devojčicu u Novom Sadu maltretirao manijak, nakon 7 ispitivanja tužilaštvo odbacilo prijavu

Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.