16 страдалих стабала током суперћелијске олује замениће 145 нових садница: За Лимански парк издвојено 16 милиона динара

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Dec.2023, 16:59

16 страдалих стабала током суперћелијске олује замениће 145 нових садница: За Лимански парк издвојено 16 милиона динара

Озелењавање града наставило се данас у Лиманском парку, где су се друштвено одговорне компаније придружиле са својим волонтерима у садњи нових 145 садница. Догађају је присуствовао и градоначелник Новог Сада Милан Ђурић. Фото: nsuzivo.rs НИС, Глобос осигурање, Хидро завод, Дунав осигурање, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ЦБРЦ, Поштанска штедионица, ДДОР осигурање, само су неке од компанија које су се прикључиле акцији. Први човек Града захвалио се свим компанијама, факултетима и институтима на учествовању на санацији најлепшег парка на Лиману.
Фото: nsuzivo.rs -Ово је парк за све Новосађане. Два дана у јулу смо имали суперћелијске олује. У Лиманском парку је потпуно уништено 16 стабала, а много је оштећено. Данас нам је циљ да кренемо да садимо 145 стабала. Наравно, ту није крај, настављамо даље са садњом и обновом парка. Да подсетим, Град је определио 36 милиона динара у ребалансу буџета, а друштвено одговорне компаније су определиле 18 милиона динара. Конкретно је за Лимански издвојено 16 милиона динара, од чега су друштвено одговорне компаније обезбедиле 10 милиона динара.
Фото: nsuzivo.rs Вадим Смирнов, генерални директор компаније НИС, обратио се присутнима уз речи да је захвалан Граду и градоначелнику због прилике да учествују у уређивању града.
-Ми доживљавамо Нови Сад као нашу кућу и да уредимо овај парк где шетамо своју децу. Имам две поруке- прва је дан град увек може да чува на нас кад су тешка времена, а друга је чување животне средине у фокусу наше компаније- навео је Смирнов и најавио нове акције за следећу годину са Градом Новим Садом.
Radovi na izgradnji vodovoda i kanalizacije u Novom bloku u Adicama

Преузмите андроид апликацију.
Чланак 16 страдалих стабала током суперћелијске олује замениће 145 нових садница: За Лимански парк издвојено 16 милиона динара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.