Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Mar.2024, 11:00

Дневне инфо: Најава најважнијих дешавања у Новом Саду за среду, 13. март (ВИДЕО)

У нашој емисији ”Дневне инфо” можете се информисати о најважнијим дешавањима у Новом Саду која нас данас очекују. За среду, 13. март за вас смо издвојили: @gradskeinfo
ОБНОВА ПРУГА У ВОЈВОДИНИ #foryoupage #serbia #tiktok #serbiatiktok #dnevneinfo #gradskeinfo
♬ original sound – gradskeinfo
– ОБНОВА ПРУГА У ВОЈВОДИНИ Све >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пруге у Војводини у наредном периоду биће реконструисане. Ускоро се приводе крају пројекти обнове 250 километара регионалних пруга у Војводини, међу којима је она од Панчева преко Зрењанина и Кикинде до Суботице дуга око 200 км, као и пруга Врбас-Сомбор изјавио је министар грађевинарства,саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић. Нове пруге биће преуређене, електрифициране, са новом сигнализацијом предвиђене за брзине од 120 километара на сат. Деоница брзе пруге од Новог Сада до Суботице дуга 108 километара, биће завршена шест несеци пре новог рока, а путници ће већ у децембру моћи да путују на релацији Београд-Нови Сад- Суботица, а путовање ће трајати око сат времена и десет минута.
– „АНТИЋЕВИ ДАНИ“ У ТОКУ Манифестација „Антићеви дани“ 17. по реду у организацији Културног центра „Нови Сад“ организована у знак сећања на песника Мирослава Мику Антића и на његов књижевни опус трајаће до понедељка 18. марта. Поштоваоци рада и дела Мике Антића данас ће имати прилику да у 12 часова у ОШ „Мирослав Антић“ у Футогу присуствују презентацији књиге „Прича о Мики мраву“, док ће од 19 часова у просторијама издавачке куће „Прометеј“ бити одржана рецитаторско-виолинска рапсодија војвођанских поема и апотеза Мики Антићу.
– ПОЧИЊЕ „КОНТЕХ“ САЈАМ Сајам пословних могућности и стручних пракси под називом „Контех“ биће одржан данас и сутра на Факултету техничких наука. Сајам ће пружити прилику 30 компанија да се представе студентима, да их заинтересују за технологије и области којима се баве као и да им предатаве свој програм стручних пракси и запошљавања.
– ПРЕДАВАЊЕ „МАГИЈА РИМСКОГ СТАКЛА“ Вечерас са почетком у 18 часова као пратећи програм изложбе „Стакло“ биће одржано предавање „Магија римског стакла“ у просторијама Музеја Војводине на адреси Дунавска 35. Предавање ће одржати мр Тијана Станковић Пештерац, музејска саветница-археолошкиња једна од аутора ове интердисциплинарне изложбе.
– ПОЗОРИШНА ДЕШАВАЊА Вечерас у Српском народном позоришту од 19 часова и 30 минута очекује вас представа „На Дрини ћуприја“ док вас у Позоришту младих очекује тамбурашки мјузикл под називом „Пало иње пао снег“ такође од 19 часова и 30 минута на Великој сцени. Позоришна публика вечерас ће имати прилику да погледа и „Станд уп“ сатиру под називом „Елегантно опуштено“ од 20 часова у Свечаној сали „НИС“-а.
– ВРЕМЕ Среда у Новом Саду тмурна и кишовита. Минимална дневна температура износиће 6 степени док нас максимално очекује 14 степени целзијуса.
Сутра са најавама за најважнија градска дешавања, очекује вас колегиница Даница у 10 часова ујутру.
Elegantno opuštena sreda u Novom Sadu (sreda, 13. mart)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Дневне инфо: Најава најважнијих дешавања у Новом Саду за среду, 13. март (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.