Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Dec.2023, 11:06

Дневне инфо: Најава најважнијих дешавања у Новом Саду за среду, 13. децембар

У нашој емисији ”Дневне инфо” можете се информисати о најважнијим дешавањима у Новом Саду која нас данас очекују. За среду, 13. децембар за вас смо издвојили: @gradskeinfo
ПОЧИЊЕ ИЗГРАДЊА БРЗЕ САОБРАЋАЈНИЦЕ #viral #fyp #foryoupage #serbia #tiktok #serbiatiktok #dnevneinfo #gradskeinfo #vestinovisad #novisadvesti
♬ original >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << sound – gradskeinfo
ПОЧИЊЕ ИЗГРАДЊА БРЗЕ САОБРАЋАЈНИЦЕ Војводина почиње да се “смеје”.Данас како је најављено почиње изградња брзе саобраћајнице “Осмех Србије”. Изградња брзе саобраћајнице од Бачког брега, на граници са Мађарском, до Српске Црње на граници са Румунијом у дужини од 186 километара спојиће Сомбор, Врбас, Кулу, Србобран, Нови и стари Бечеј и Кикинду. Подсећамо јуче су такође почели радови на изградњи ауто-пута Београд-Зрењанин-Нови Сад. Предвиђена дужина ауто-пута износи 105 километара и њиме ће се спојити Београд, Панчево, Зрењанин, Нови Сад и општине Опово, Ковачица и Жабаљ. Предвиђени рок за завршетак радова је пет година.
ПОВЕЋАЊА ПЛАТА И ПЕНЗИЈА Од јануара, стиже ново повећање плата и пензија. Како је најавио председник Републике Србије, Александар Вучић од јануара очекује нас повећање плата од 10 одсто и укупно 21,4 одсто повећања пензија. Такође према најавама министра финансија Синише Малог, грађане Србије од јануара очекује и повећање минималне цене рада за 17,8 одсто.
ДОДЕЛА УГОВОРА Данас ће градоначелник Новог Сада Милан Ђурић заједно са министарком рударства и енергетике Дубравком Ђедовић Хандановић присуствовати свечаној додели уговора за реализацију мера енергетске ефикасности грађанима Новог Сада. Додела ће се одржати са почетком у  10 часова у Конгерсном центру Мастер Новосадског сајма.
ИЗЛОЖБА „СТАКЛО“ Поводом тематске изложбе „Стакло“, вечерас са почетком у 19 часова моћи ћете да присуствујете ауторском вођењу кроз изложбу са Веселинком Марковић, музејском саветницом у просторијама Музеја Војводине на адреси Дунавска 35.
ПОЗОРИШНА ДЕШАВАЊА У Српском народном позоришту имаћете прилику вечерас од 19 часова да погледате представу “Била једном једна земља”. У Позоришту младих вечерас вас очекује од 20 часова чувена представа “39 степеника”, док се у Новосадском  позоришту вечерас од 19 часова налази представа “Мировни преговори”.
ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА Среда у Новом Саду, топла за ово доба године, али тмурна и кишовита. Најнижа дневна температура која нас данас очекује износиће 8 степени, док је максимална предвиђена 15 степени целзијуса.
Сутра у 10 часова, доносимо вам најбитније и најважније информације из друштвеног и културног живота Новог Сада.

Sreda i sirene, kao nekada! Jer sve je u redu, petak je u sredu! (sreda, 13. decembar)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Дневне инфо: Најава најважнијих дешавања у Новом Саду за среду, 13. децембар се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.