Новосадска ОСА очарана нацистичком идеологијом – овај пут су им усташе биле инспирација

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Nov.2023, 15:33

Новосадска ОСА очарана нацистичком идеологијом – овај пут су им усташе биле инспирација

Ноћас су у појединим улицама у Новом Саду осванули плакати и налепнице са усташким симболима на којима пише За ОСУ спремни. Фото: PrtSc Ова матрица Гебелсове пропаганде је своју премијеру доживела 1933. године када су нацисти запалили Рајхстаг (скупштину) у Берлину и за то оптужили >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << своје политичке противнике, што је искоришћено као оправдање за хапшење на хиљаде комунистичких активиста.
Водећи се овим идејама и с обзиром на саопштења која су уследила и наслове на појединим новосадским порталима, више је него очигледно из које кухиње је смишљена ова акција, а све у циљу оптуживања Српске напредне странке да стоји иза ове акције.
Фото: PrtSc ОСИ (Омладинска студентска акција) би синоћна акција прошла као успешна, међутим, узнемирени грађани су приметивши сумњиву групу људи на новосадским улицама позвали припаднике Министарства унутрашњих послова који су поменуту групу и легитимисали.
Фото: PrtSc Према незваничним изворима, легитимисани су управо припадници ОСЕ и то баш у оним улицама где су и освануле спорне налепнице.
Фото: PrtSc Подсетимо, ОСА (Омладинска студентска акција) представља радикално крило Ђиласове опозиције на чијем челу се налази Брајан Брковић, унук Јеврема Брковића који је био изразито анти-српски настројен и који ће остати познат у јавности због Отвореног писма извињења херцеговачким Хрватима и Муслиманима. Јеврем Брковић је од 1991. до 1999. године био у емиграцији у Хрватској и под заштитом Фрање Туђмана.
Drug Janko u Zoni sumraka: Opozicioni prilepak načisto prolupao!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Новосадска ОСА очарана нацистичком идеологијом – овај пут су им усташе биле инспирација се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.