Јужна Кореја припрема евакуацију десетина хиљада извиђача због тајфуна Канун

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jul.2023, 16:26

Јужна Кореја припрема евакуацију десетина хиљада извиђача због тајфуна Канун

Јужна Кореја припрема евакуацију десетина хиљада учесника светског скупа извиђачког покрета из приобалног насеља Џембори, због надолазећег тајфуна Канун, пренео је данас АП. Фото: Танјуг/Choe Young-soo/Yonhap via AP Јужна Кореја ће послати око 1.000 аутобуса да премести око 36.000 извиђача >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << из 156 земаља из Џамборија, у југозападном округу Буан, рекао је заменик министра унутрашњих послова Јужне Кореје Ким Сунг-хо.
Он је навео да ће већина извиђача бити смештена на местима у главном граду земље, Сеулу, и оближњој градској области и да ће званичници да обезбедити просторе у владиним центрима за обуку и образовним установама. Саопштење је уследило након што је Светска организација извиђачког покрета саопштила да је хитно позвала Јужну Кореју да брзо склони извиђаче са пута олује и “обезбеди све неопходне ресурсе и подршку учесницима током њиховог боравка и док се не врате у своје матичне земље“.
АП наводи да је Јужнокорејска метеоролошка агенција раније саопштила да ће олуја Канун у четвртак ујутру доћи до Јужне Кореје, са потенцијалним ветровима јачине од 118 до 154 километра на сат, а да ће велики делови југа земље, укључујући Буан, могли бити погођени олујом већ у среду.
Тајфун Канун је у прошли четвртак погодио Јапан, оштетивши куће и доводећи до нестанка струје на Окинави и другим острвима. Од око 36.000 извиђача из 156 земаља који се налазе на Џамборију, њих око 4.500 је из Уједињеног Краљевства, а  око 1.000 из САД.
Јужна Кореја категорише Канун као тајфун, односно као тропску олују са ветровима јачим од 61 километар на сат.
Rusija 11. avgusta evakuiše selo zbog lansiranja letelice na Mesec

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Јужна Кореја припрема евакуацију десетина хиљада извиђача због тајфуна Канун се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.