Новосађани изабрали „Најкеру“ – изложба мешанаца у Лиманском парку (ФОТО/ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Apr.2023, 18:01

Новосађани изабрали „Најкеру“ – изложба мешанаца у Лиманском парку (ФОТО/ВИДЕО)

Уколико сте љубитељ паса онда је Лимански парк за вас био прави мали рај, јер се у том парку одржала осма изложба преслатких паса мешанаца.
Овогодишњу ревију мешанаца је организовало Јавно комунално предузеће >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << „Зоохигијена и ветерина Нови Сад“ по осми пут и приредило забаву поводом Светског дана напуштених животиња.
Како сазнајемо пријављен је рекордан број учесника, а самим тим примећен и велики број посетилаца који је бодрио све учеснике који су се надметали, дакле, лавеж подршке чуо се на све стране.
Такмичили су се мешанци и разврставали по групама симпатичног назива, да би се на крају победници свих десет категорија надметали у финалном избору за „Најкеру“ изложбе. Фото: Градске инфо Та такозвана „врховна кера“ ће поносно носити ту титулу годину дана са којом ће моћи да се шепури по новосадским улицама, баш по узору на „светски избор за мис“.
Између осталог публика је могла да испрати избор за „најлепшег црног пса“, „елегантно попуњеног пса“, такође за „најстаријег пса“, као и за „нај фризуру“, обавезно и избор за „инвалидног пса“, а ништа без избора за „пса који изводи трикове“.
Било је избора за „најсличнијег власника и пса“, избор за „најлепшег пса сличног раси“, такође избор за „уникатног мешанаца“ и избор за „најлепши пар – дете и пас“.
Другог дана, манифестација ће се одржати у самом прихватилишту где ће бити представљено до тридесет и пет паса који нису успели да пронађу своје уточиште, што ће бити идеална прилика за све оне суграђане који су у прилици да пруже шансу неком преслатком мешанцу. Фото: Градске инфо Како поручују из ЈКП „Зоохигијена и ветерина“, циљ ове изложбе јесте промоција удомљавања паса мешанаца као најхуманијег начина пружања љубави и неге, недужно напуштеним псима којима је потребан заклон и уточиште.
Јасна је порука изложбе, а то је да будемо одговорни власници јер напуштени љубимци су последица људског немарног опхођења према животињама.
Поента је да се оваквим догађајима подигне свест о напуштеним животињама, да људи схвате значај гајења љубимаца, као и неговања њихове среће и шансе за лепши живот.
Поред тога што ћемо јој удомљавањем пружити дом и уточиште, такође ћемо и себи поклонити безусловну љубав и захвалност.
Погледајте како је изгледао први дан изложбе у нашој фото галерији:
Фото: Градске инфо Фото: Градске инфо Фото: Градске инфо Фото: Градске инфо Фото: Градске инфо Фото: Градске инфо Фото: Градске инфо Фото: Градске инфо Фото: Градске инфо Od česmi do kružnog toka – šta je u planu za Liman 4?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Новосађани изабрали „Најкеру“ – изложба мешанаца у Лиманском парку (ФОТО/ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.