Испраћени кандидати на служење војног рока са оружјем и војно-стручно оспособљавање за резервне официре

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Feb.2024, 15:48

Испраћени кандидати на служење војног рока са оружјем и војно-стручно оспособљавање за резервне официре

Традиционалном свечаношћу, у Центру Министарства одбране Нови Сад испраћени су кандидати на добровољно служење војног рока са оружјем и војно-стручно оспособљавање за резервне официре, у мартовском упутном року. Том приликом, кандидатe који су потписали уговор поздравио је заменик >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << градоначелника Новог Сада Игор Црнобарац. Фото: Град Нови Сад – Данас, на одслужење војног рока и војно-стручно оспособљавање за резервне официре упућујемо укупно 18 кандидата, од чега 15 момака и три девојке, који су испунили све прописане услове. Ја им честитам и желим да у наредних шест месеци стекну што више знања и искуства која ће им значити било да се определе за позив професионалног војника или да обављају друге цивилне послове – изјавио је Игор Црнобарац.
Будући војници ће војни рок служити шест месеци, у три фазе. У првој фази 1,5 месец биће у локалним Центрима за основну обуку, затим у другој фази у Центрима за специјалистичку обуку и последња три месеца провешће у јединицама Војске Србије. Обука за резервне официре  реализује се два пута годишње, у Војној академији у Београду. Док се налазе на одслужењу војног рока, сваког месеца примаће новчане надокнаде, а након тога могу да конкуришу и заснују радни однос у Војсци Србије као професионални војници.
Начелник Центра Министарства одбране за локалну самоуправу Нови Сад потпуковник Драган Димоски позвао је све оне који су заинтересовани да се пријаве за упућивање на добровољно служење војног рока у јунском року. Он је објасио да се то може учинити доласком у неку од канцеларија МО на територији Јужно-бачког управног округа, елeктронским путем преко портала еУправа и у експозитурама ЈП „Пошта Србије“.
Više od 600 ljudi sinoć u Novom Sadu pogledalo premijeru filma “Jorgovani”: Prepuna bioskopska sala pozdravila poznatu glumačku ekipu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Испраћени кандидати на служење војног рока са оружјем и војно-стручно оспособљавање за резервне официре се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.