Кабаре се вратио у град – Ново место “прети да зарази” све суграђане жељне незаборавног провода уз гледање у куглу и тематске вечери (ФОТО

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Feb.2024, 14:58

Кабаре се вратио у град – Ново место “прети да зарази” све суграђане жељне незаборавног провода уз гледање у куглу и тематске вечери (ФОТО

У некадашњој кући Мише Димитријевића, где је време стало са старинским и помало заборављеним тапетама на високим плафонима, оригиналним намештајем и каљавим пећима које се ложе, сваког викенда дешава се магија. Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић Филмски се враћају на велика врата двадесете >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << прошлог века са перјем у коси и око врата, цимбало и плесање са црвеним чизмама, тематске вечери, гледање у куглу и мађионичарски трикови. Назив му савршено пристаје- “Декаденција”- претеривање у луксузу.
Маријана Чуљак, оснивачица и творац “Декаденције”, новог места у граду, истиче за НС Уживо да је ово место декадентно само по себи и да је то био њен први утисак када је ушла у њега.
„Размишљала сам да нешто друго од овог места направим. То и јесте неки план, јер ова зграда на дуже стазе мора да се реновира и реустаурира како треба, али у овом тренутку је била штета не приказати људима. Ово је као музеј заустављен у времену. Идеја је да ово буде неки микс између позоришта, ноћног клуба, да буде кабаре у изворној форми. Не спектакл, не циркус, али да има од свих тих елемената по мало и да има интеракције међу људима, које све мање има у кафићима“, нагласила је Чуљак и додала да се труде да уведу више културног садржаја и да позориште доведу људима.
Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић „Код нас има много талентованих људи, који немају много простора да искажу своју креативност. Сваки дан откривамо нешто ново. Долазе људи са новим идејама.“
У “Декаденцији” је мистика саставни део програма – можете завирити у кутак судбине, где вам могу погледати судбину у кугли, отворити тарот карте, на жетоне куповати пиће и сувенире, а своје облачење прилагођавате епохи неких давних времена. Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић „Покушавамо да се играмо, да будемо деца када осмишљавамо то. Овог викенда ћемо имати младог композитора који је предложио да свој спремљен акт искомпонује на основу среће. Гост дође и баци коцкицу, а он са својим присетовима спремљеним, избаци за вас судбинску композицију коју пратите у стварном времену. Ово је место на којем треба да будеш опуштен као код куће. Овог викенда нас очекује и вече коцке, то није прави казино, направићемо игру. Биће и награда, покера, да то буде забавно. Дајемо прилику људима да се играју, а они то воле. Кад смо мали волимо да се маскирамо, кад порастемо све нам је глупо, а ја то не бих волела. То је оно што нас одржава у животу и што живот чини занимљивим“, рекла је саговорница.
Васка Цицмил, Маријанина сарадница, истиче да је дух прошлог времена остао како би суграђани видели део богате историје и уживали у њему. Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић „Прилагођено је данашњем времену, да пазимо и чувамо заоставштину. Чим почне лепо време наша дешавања измештамо на терасу са местима за стајање и седење. Људима се све допада, не бих ништа могла посебно да издвојим. Свиђа им се садржај који смо осмислили, нико није до сада имао замерку на било шта“, речи су Цицмил.
Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић “Декаденција” ради петком и суботом, а како из организације истичу, трудиће се да се програм прошири и на друге дане у седмици. У суботу која нас очекује, одржаће се вече француских шансона, за које се тражи место више. Романтични викенд са харфом очекује се у марту, као и фламенко, танго вече са модном ревијом и часом плеса, латино вече, севдах вече, као и више позоришних представа.
 







Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

















 
Objavu dijeli NS Uživo (@nsuzivo.rs)


Nekadašnja ulica novosadskih zanatlija: Šafarikova ulica (FOTO/VIDEO)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кабаре се вратио у град – Ново место “прети да зарази” све суграђане жељне незаборавног провода уз гледање у куглу и тематске вечери (ФОТО/ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.