Градоначелник Ђурић послао јасну поруку: Данас дижу глас против градње цркве, сутра ће бити против градње вртића и болнице

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Feb.2024, 10:29

Градоначелник Ђурић послао јасну поруку: Данас дижу глас против градње цркве, сутра ће бити против градње вртића и болнице

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић реаговао је поводом скандалозних саопштења појединих маргиналних политичко-интересних група, а поводом урбанистичког плана који предвиђа повећање броја верских објеката. Његово саопштење преносимо у целости. Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić „Толико >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су срамотна саопштења неких маргиналних политичко-интересних група, да заиста да не завређују никакав коментар. Али, зарад истинитог информисања грађана Новог Сада, које покушавају да обману због мржње према вери српског народа, морам да реагујем, јер све што су поменути маргиналци изнели је једна велика лаж. Није тачно да неко грађанима жели нешто да одузме, посебно деци и младима, нити је тачно да неко има намеру да уништава зелене површине. У питању је урбанистички план који предвиђа повећање броја верских објеката, за шта постоји потреба у полумилионском граду какав је Нови Сад, у којем вековима заједно у слози и љубави живе бројне верске заједнице. И колико може бити лоша људска намера када се то напада? Да ли је у позадини свега напад на Српску православну цркву и светиње? И да ли ће онима којима данас смета изградња православне цркве, сутра сметати храм неке друге конфесије? Да ли ће ти који данас дижу глас против изградње верског објекта и при томе то јавно извргавају руглу, сутра са истим жаром нападати изградњу вртића, школа или болница? Сумњам у то да хоће. У недостатку политичког програма и идеја, они су ударили на светиње. Да ли је то Новосадски, кад већ људски није? Никада нећемо дозволити да Нови Сад који је мултиетнички и мултиконфесионални град постане талац болесне мржње неких маргиналних политичких групица, које на изборима немају шта да траже па користе тајкунске медије за ширење лажи“- рекао је градоначелник Новог Сада Милан Ђурић.
Odlazi februar iz našeg malog grada! (četvrtak, 29. februar)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Градоначелник Ђурић послао јасну поруку: Данас дижу глас против градње цркве, сутра ће бити против градње вртића и болнице се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.