Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jan.2024, 09:03

У Ветернику дочек Српске Нове године обележен бакљама и ватрометом (ВИДЕО)

По јулијанском календару синоћ у поноћ почела је нова 2024. година, а можда и најупечатљивији дочек у Новом Саду забележен је на Ветернику.  







View this post on Instagram

















 
A post shared by Dron >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Pozovi (@dronpozovi.ns)


Упаљене бакље, ватромет и мноштво људи обележили су долазак Нове године у близини цркве.
Иако није званична Нова година, она се слави у балканским земљама као што су Србија, Црна Гора, Босна и Херцеговина (Република Српска), Северна Македонија, православни делови Хрватске…
Такође се слави у Русији, Белорусији, Украјини, Јерменији, Молдавији, Грузији…
Занимљиво је и то да традиција обележавања Јулијанске Нове године постоји и у неким немачким кантонима у Швајцарској (као Alter Silvester), као и у неким деловима Галске заједнице у Шкотској (Единбуршки Am Bothan).
Ovonedeljna dešavanja u Novom Sadu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У Ветернику дочек Српске Нове године обележен бакљама и ватрометом (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.