Božić Bata Nikola

Izvor: Glas javnosti, 06.Jan.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božić Bata Nikola

Lokalni mediji iz Santandera konstatuju posle utakmice Rasinga u 17. kolu Primere da je najlepši novogodišnji poklon povratak Nikole Žigića iz Valensije, strelca pobedonosnog gola u Valjadolidu. Novinari najavljuju početak fudbalskog ludila u gradiću na Atlantskom okeanu kao pre godinu i po dana kada su „zeleno-beli“ predvođeni srpskim asom rušili i veliki Real Madrid, a na kraju sezone došli do plasmana u Kup UEFA.

Kakva je atmosfera u Santanderu posle pobede u >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << gostima nad Valjadolidom?

- Imam osećaj da se ništa bitno nije promenilo za ovih godinu i po, koliko sam bio odsutan. Navijači i dalje žive za uspeh Rasinga, ekipa je gotovo nepromenjena, a sačekali su me i stari prijatelji sa kojima sam provodio slobodno vreme - kaže Nikola Žigić.

Zašto ste se odlučili za povratak u Rasing?

- Bilo je još mnogo zainteresovanih klubova, ali mislim da sam napravio najbolji potez što sam se na kraju odlučio za povratak u Rasing. Bio sam u pravu, što dokazuje i prvi meč u Valjadolidu, gde sam postigao gol. Došao sam u tim gde neću morati da gubim vreme na upoznavanje sa saigračima ili stilom igre i što mi je najvažnije, dobiću priliku budem standardni prvotimac. Imam dosta godina i iskustva da bih sebi dozvolio još sedenja na klupi za rezerve.

Zašto niste dobili pravu šansu u Valensiji?

- Sistem trenera je bio takav da se forsirala formacija 4-3-3, sa brzim špicem kao što je David Vilja, dok smo Morijentes i ja bili u drugom planu. Ipak, ne žalim što sam bio deo velikog kluba.

VISINA NIJE PRESUDNA

Kako komentarišete želju Partizana da angažuje 204 cm visokog Brazilca Vašingtona iz makedonskog kluba Đorče Petrov?

- Nemam poseban komentar.

Da li je to znak da žele kopiju sistema Zvezdine igre iz perioda kada ste vi bili na „Marakani“?

- Ako se ne varam, za Partizan je u ono vreme nastupao Dženan Radončić, napadač slične visine, pa ga nisu dovoljno koristili. I Zvezda je dovodila na probu jednog momka od dva metra, pa nije prošao. Mislim da nije sve u visini.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZNAO SAM DA NISAM PROPALI FUDBALER

Izvor: Press, 05.Jan.2009, 23:37

Gol u Valjadolidu je najlepši novogodišnji poklon koji sam mogao da dobijem! Pogađao bih i u Valensiji, ali mi treneri nisu dali. Sada sam im svima dokazao koliko vredim. .Nikola Žigić novu godinu započeo je povratkom u prošlost! Visoki napadač vratio se u Rasing i odmah nastavio tamo...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.