Završena rasprava o obrazovanju, sutra glasanje

Izvor: Studio B, 09.Okt.2013, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena rasprava o obrazovanju, sutra glasanje

Skupština Srbije završila je raspravu o amandmanima na izmene Zakona o visokom obrazovanju koje treba da omoguće studentima da narednu godinu studija upišu po istim uslovima kao i prošlu.

Glasanje o izmenama tog zakona zakazano je za sutra u 10 sati.   

Izmene Zakona o visokom obrazovanju predviđaju da uslov za upis godine o trošku budžeta bude najmanje 48 bodova i da u akademskoj godini bude šest ispitnih rokova. 

Izmenama zakona omogućeno je >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << osnivanje Akademije za nacionalnu bezbednost što su kritikovali poslanici opozicije. 

Posle glasanja, Skupština će nastaviti sednicu prekinutu zbog rasprave o Zakona o javnoj svojini i o izmena Zakona o visokom obrazovanju.   

Poslanici će sutra razmotriti izmene zakona o elektronskoj trgovini i o zaštiti konkurencije.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Poslanici danas glasaju o visokom obrazovanju

Izvor: Blic, 10.Okt.2013, 07:52

Poslanici republičkog parlamenta danas treba da glasaju o izmenama Zakona o visokom obrazovanju, koji će omogućiti studentima šest ispitnih rokova, kao i studiranje na teret budžeta sa 48 bodova...Predložena rešenja predvidjaju da student može da se i u školskoj 2013/2014. godini finansira iz...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.