Zavod: Vreme za zamenu stabala u Studentskom parku

Izvor: RTS, 22.Mar.2015, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zavod: Vreme za zamenu stabala u Studentskom parku

Stabla u Studentskom parku su fiziološki dozrela, odnosno doživela su duboku starost, pa je došlo vreme da se zamene, rekla je Marija Trikić, pomoćnica direktora Zavoda za zaštitu prirode Srbije.
Marija Trikić navodi za RTS da će se zamena stabala vršiti sukcesivno. Dodaje da je to faza rekonstrukcije parka koja je započeta pre nekoliko godina.

"Prvo su vršeni građevinski radovi, a >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sada je vreme za zamenu stabala. Svakako da park neće ostati ogoljen, sade se nova adekvatna stabla, koja će ulepšati sliku našeg najstarijeg parka u Beogradu", kaže Trikić.
Navela je da su stabla u Akademskom parku prestarela i dodala da Zavod vodi računa o bezbednosti posetilaca, s obzirom na to da je to jedan od najposećenijih i najreprezentativnijih parkova u gradu.
Marija Trikić kaže da Zavod zajedno sa JKP "Zelenilo Beograd" procenjuje zdravstveno stanje svakog drveta. Dodaje da nema potrebe za brigom da će neko stablo, koje nije trebalo, biti uklonjeno.
"Izgradnja podzemne garaže nema veze sa ovim parkom, jer park kao prirodno dobro ne može da promeni namenu površine, prema rešenju o zaštiti parka. Dakle, prva stavka zabrane jeste, promena namene površine", precizirala je Marija Trikić.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vesić:Uklanjanje drveća komunalno pitanje, protest politički

Izvor: Studio B, 22.Mar.2015

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je uklanjanje trulog drveća iz Akademskog parka na Studentskom trgu - čisto komunalno pitanje, a da je današnji protest građana politički..."Mi smo kao Skupština grada otvoreni da razgovaramo sa građanima i čujemo svaku inicijativu, ali molim da se...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.