Zaposleni u Hitnoj pomoći dobili platu

Izvor: Kurir, 03.Jan.2013, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaposleni u Hitnoj pomoći dobili platu

BEOGRAD - Zaposleni u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć u Beogradu, koji su u ponedeljak protestovali, dobili su danas decembarsku platu, potvrdio je direktor te zdravstvene ustanove dr Nenad Ivančević.

Jedan broj zaposlenih je zbog neisplaćene decembarske zarade uoči Nove godine blokirao na dvadesetak minuta deo autoputa Beograd-Zagreb, kod mosta Gazela, a zatim protest nastavili >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u prostorijama Hitne pomoći.

Na sastanku u Ministarstvu zdravlja, kom je prisustvovao direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, gradski sekretar za zdravstvo, kao i direktor Hitne pomoći, obećano je da će im plata biti uplaćena odmah nakon praznika.

Svi zaposleni u zdravstvu drugi deo decembarske plate dobili su 27. decembra, dok zaposlenima u Hitnoj pomoći novac nije uplaćen zbog duga od 40 miliona dinara.

Kako je ranije ispričao direktror ove ustanove, dug je nastao u 2011. godini, jer jedan broj zaposlenih nije imao ugovor sa RFZO, odnosno radili su pod ugovorom na neodređeno i redovno primali platu.

Kada je urađen obračun za 2011. godinu, RFZO nije priznao njihove plate i tražili su da im Hitna pomoć vrati 40 miliona dinara.

U međuvremenu, kako tvrdi direktor, svi koji su bili zaposleni na određeno dobili su ugovore na neodređeno, ali dugovanje prema Fondu i dalje je ostalo.

"Posle svih ovih praznika nastavićemo razgovore sa Fondom i Ministarstvom zdravlja kako bi pronašli rešenje za ova dugovanja. Jedna od mogućnosti je da dug isplatimo u mesečnim ratama, ali i to je previše za Hitnu pomoć, jer imamo male sopstvene prihode", rekao je dr Ivančević.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.