Za NG najtraženiji Tajland i Dubai

Izvor: B92, 22.Nov.2010, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za NG najtraženiji Tajland i Dubai

I ove godine vlada veliko interesovanje za udaljene destinacije za Novu godinu. Najtraženiji su Tajland i Dubai, u koji može da se otputuje već po ceni od 740 evra

Izvor: Blic


Ko ne bi poželeo da provede Novu godinu na nekoj dalekoj destinaciji, po mogućstvu gde je toplo i sunčano. Međutim, to je uglavnom rezervisano za one sa malo "dubljim” džepom. Iako je ekonomska kriza uticala i na njih, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u nekim turističkim agencijama aranžmani za udaljene destinacije već su rasprodate.

Milica Žarković iz turističke agencije "Kontiki” za "Blic” kaže da su aranžmani za daleke destinacije mahom već rasprodati za novogodišnje praznike. Veliko interesovanje u ovoj agenciji je za Tajland i Dubai, gde su već otvorena nova, dodatna mesta za zainteresovane. Građani su takođe zainteresovani za Bankok i Puket, pa oni sa malo "dubljim” džepom, mogu tamo da otputuju po ceni od 1.590 evra.

"Kao i svake godine, i ove vlada veliko interesovanje za udaljene destinacije za Novu godinu. Najtraženiji su Tajland i Dubai, u koji može da se otputuje već po ceni od 740 evra", kaže Milica Žarković iz "Kontikija”.

Slična situacija je i sa aranžmanom za Rio de Žaneiro. Za 13 dana u Riu treba izdvojiti 1.990 evra. Takođe je srpskim turistima za novogodišnje praznike veoma interesantan Izrael. Tako za 1.470 evra za 13 dana, koliko traje ovo putovanje, u Izraelu se čeka "najluđa” noć, ali i Božić.

Tu je i tura od 19 dana u zapadnoj Americi i Havajima, na koju može da se ode po ceni od 2.790 evra. Za nešto manje od tri nedelje, u okviru aranžmana obilaze se San Francisko, Los Anđeles, Las Vegas i Honolulu na Havajima. U ponudi ove agencije su putovanja za Bali i Singapur, po ceni od 2.090 evra.

U agenciji "Big blue” za naš list kažu da se ove godine nisu baš previše okrenuli aranžmanima koji uključuju putovanja u daleke zemlje.

"Iako ove godine zbog manje platežne moći građana nismo forsirali daleke destinacije, u ponudi za novogodišnje praznike imamo Kubu, ali ima još mesta. Građanima su se smanjili budžeti, pa zato hoće da idu gde je malo jeftininije, ali toplije, poput Egipta", kaže Ivan Radojević iz turistilčke agencije "Big blue”.

U ovoj agenciji tako u Dubai možete da otputujete već po ceni od 659 evra.

U agenciji "Jolly travel” kažu da, iako ima ljudi koji biraju daleke i skupe destinacije za doček Nove godine, taj broj nije baš veliki kao ranije zbog ekonomske krize. Trenutno je najveće interesovanje za 12 dana u Meksiku. Ovo putovanje, koje uključuje i Novu godinu, košta 1.799 evra. Iako nisu sva mesta popunjena, interesovanja ima i za 13 dana na Kubi, po ceni od 1.775 evra.

"Našim građanima je veoma interesantna ponuda za četiri dana u Moskvi za Novu godinu. Taj aranžman košta 485 evra", kažu u ovoj turističkoj agenciji

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.