Verbić: Sve spremno za početak školske godine,

Izvor: Večernje novosti, 31.Avg.2014, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verbić: Sve spremno za početak školske godine,

Za osnovce i srednjoškolce završava se letnji raspust i počinje nova školska godina. Prvi put u školske klupe sešće oko 68.500 prvaka. U nekim školama koje su oštećene u poplavama nastava će biti organizovana u tri smene, kaže za RTS ministar Srđan Verbić. Ministar prosvete Srđan Verbić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da 1. septembra počinje nastava za sve đake, ali da će neki od onih čije su škole oštećene >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u poplavama biti raspoređeni po drugim školama. Verbić je rekao da će nastava biti organizovana u dve i tri smene, sve dok se ne steknu uslovi da se deca vrate u svoje škole. "U tri obrenovačke škole biće trosmenski rad, i to će trajati najduže do 15. oktobra. To je rok", rekao je Verbić. Kako je objasnio, nastava će u školama koje rade u tri smene biti skraćena, a časovi će trajati 35 minuta. Ministar je rekao da će besplatni udžbenici biti dodeljeni prvog školskog dana i istakao da se radi ne samo o udžbenicima na srpskom, već i na albanskom, rusinskom jeziku, odnosno maternjem jeziku đaka. Komentarišući najavljen štrajk prosvetara, Verbić jer rekao da su zahtevi Unije sindikata prosvetnih radnika nerealni. Oni ističu zahteve koji njima zvuče racionalno, ali mnogima ne zvuči racionalno zahtev da se zaustavi zapošljavanje novih ljudi u prosveti. Ako hoćemo da nam najbolji studenti budu novi nastavnici, ne možemo da im pošaljemo poruku da neće moći da dobiju posao, naglasio je Verbić. Dodaje da stoji dogovor sa prosvetarima da se prvo zapošljavaju tehnološki viškovi, ali da se konkursi moraju raspisivati kako bi se zapošljavali novi i kvalitetni ljudi.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas počinje školska godina, Unija protestuje

Izvor: Kurir, 01.Sep.2014, 08:21

Prvog dana školske godine ministar prosvete Srđan Verbić posetiće dve škole u Bujanovcu, uz ocenu da je štrajk Unije legitiman. Međutim, kako je rekao, tačan mehanizam smanjivanja plata još nije poznat, pa ni ne može da se pravi plan..BEOGRAD - Za osnovce i srednjoškolce u Srbji danas počinje...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.