Velike regionalne razlike u Srbiji prepreka privrednom rastu

Izvor: EurActiv Srbija, 11.Dec.2014, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velike regionalne razlike u Srbiji prepreka privrednom rastu

Srbija spada u evropske zemlje sa najvećim regionalnim razlikama koje se od 2000. godine sve više povećavaju, ocenjeno je u Beogradu na medjunarodnom naučnom skupu o regionalnom razvoju čiji je cilj pokretanje razvojnih projekata radi povećanja konkurentnosti opština, regiona i države. Ministar ekonomije najavio je na skupu izmene Zakona o regionalnom razvoju, pripremu strateškog razvojnog dokumenta za period 2015-2020, kao i izradu nove metodologije za merenje stepena razvijenosti područja. >> Pročitaj celu vest na sajtu EurActiv Srbija << Saopšteno je i da se u saradnji s lokalnim samoupravama radi na pripremi šest projekata, ukupne vrednosti oko 50 miliona evra, iz oblasti turizma, industrijalizacije, regionalnog razvoja i podrške malim preduzećima.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Regionalne razlike prepreka privrednom rastu

Izvor: RTS, 11.Dec.2014

Srbija spada u evropske zemlje sa najvećim regionalnim razlikama, a one se od 2000. godine sve više povećavaju, ocenjeno je na Međunarodnom naučnom skupu o regionalnom razvoju, održanom u Beogradu...Velike regionalne razlike predstavljaju ograničavajući faktor privrednog rasta zemlje, a kako...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.