VLADA KUPUJE 43 LIMUZINE!

Izvor: Kurir, 01.Feb.2012, 07:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VLADA KUPUJE 43 LIMUZINE!

BEOGRAD - Šoping usred krize! Iako se svi slažu da će 2012. godina biti mnogo teža od prethodne, budžetom za ovu godinu planirano je da vladina tela obnove vozni park za čak 43 nova službena automobila!

BEOGRAD - Šoping usred krize!

Iako se svi slažu da će 2012. godina biti mnogo teža od prethodne, budžetom za ovu godinu planirano je da vladina tela obnove vozni park za čak 43 nova službena automobila! Za tu stavku, kako piše u obrazloženju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ovog dokumenta, u koju je ukalkulisana i kancelarijska oprema, predviđeno je 107.270.000 dinara, odnosno nešto više od milion evra!

Vozilima ove institucije služe se parlament, kabinet predsednika Srbije, Vlada, kao i sudovi, tužilaštva i ostale direkcije, agencije i druge posebne organizacije. Prema poslednjem dostupnom podatku, uprava raspolaže sa oko 300 vozila, a funkcioneri mahom koriste „audije“, „škode“, „folksvagene“ i „fijate“.

Milivoje Mihajlović, direktor Vladine kancelarije za saradnju s medijima, na pitanje da li je ova nabavka zaista potrebna, za Kurir odgovara:

- Planom je predviđena zamena određenog broja vozila. To se više isplati nego da se rade popravke. Vozni park je, inače, prilično zastareo. Pojedina vozila su prešla i po 400.000 ili 500.000 kilometara. Automobili koji se zamenjuju prodaju se kao polovni, na tenderu ili licitaciji - kaže Mihajlović, i dodaje da su se za vreme mandata ove vlade kupovale „škode“, a za vreme administracije Vojislava Koštunice „audiji“.

Vlada je lane, podsetimo, već kupila 19 novih „škoda superb 1,8 TSI“, koje je platila 321.000 evra, a koje su koristili učesnici Parlamentarne skupštine OEBS.

Nove automobile, u sklopu troškova kancelarijske opreme, ove godine kupiće i zaštitnik građana, državni revizor, Ministarstvo životne sredine, Uprava za javne nabavke, Poverenik za zaštitu rodne ravnopravnosti i Agencija za borbu protiv korupcije.

Uprava: Nema dovoljno novca

U Upravi za zajedničke poslove republičkih organa kažu da su, internom odlukom, prinuđeni da odustanu od ovog plana.

- S obzirom na to da je budžetom predviđen manji iznos sredstava od prvobitnog, odustalo se od navedenog plana, tako da će se kupiti 15 putničkih automobila - kažu u Upravi.

Ko će se sve ponoviti

institucija    broj automobila

Uprava za zajedničke poslove    30  

Zaštitnik građana    2  

Državna revizorska institucija    5  

Ministarstvo životne sredine    2  

Uprava za javne nabavke    1  

Poverenik za zaštitu rodne ravnopravnosti    2  

Agencija za borbu protiv korupcije    1
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.