Uz ove 3 biljke, POTENCIJA u novogodišnjoj noći je zagarantovana!

Izvor: NaDlanu.com, 26.Dec.2014, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uz ove 3 biljke, POTENCIJA u novogodišnjoj noći je zagarantovana!

Naravno, nije seks rezervisan samo za Novu godinu, ali znamo da će biti ića i pića, slaviće se, pa može da se desi i da alat "zakaže". Izaberite jednu od ove tri biljke, ako nitse pobornik hemije i problema neće biti...

Azijski ginseng

Dvje su osnovne vrste ginsenga: Azijski ginseng (Panax ginseng) i Američki ginseng ((Panax quinquefolius). Valja ih dobro razlikovati jer uprkos sličnom sastavu >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << nemaju isti efekat na organizam pa se tako stimulativan efekat pripisuje samo azijskom ginsengu.

Kontinuirano uzimanje azijskog ginsenga poboljšava seksualnu funkciju kod muškaraca, posebno u slučaju erektilne disfunkcije.

Preporučena doza u slučaju erektilne disfunkcije iznosi 900 mg azijskog ginsenga 3 puta dnevno. Iako su nuspojave retke (najčešće je reč o nesanici), savetuje se kontinuirano uzimati maksimalno 3 meseca. Takođe, kod osoba s bolestima srca potrebno je konsultovati se s lekarom pre posezanja za ovim.

Maca

Maca (Lepidium meyenii ) je poznata kao "ginseng s Anda", a Inke i ostali domoroci peruanskih Andi hranili su se njenim korenom više od 2.000 godina. Jeo se pečen, sušen, mešan s mlekom, ili kao sastavni deo brojnih drugih jela. Tradicionalno se verovalo da maca jača snagu, izdržljivost, libido i poboljšava plodnost. Danas se zna da sadrži značajne količine proteina, masti, vlakana i minerala, uključujući gvožđe koje značajno doprinosi njenoj nutritivnoj vrednosti.

Delovanje mace ogleda se u povećanju telesne kondicije i izdržljivosti, a istraživanjima je dokazan njen doprinos povećanju libida, povećanju volumena ejakulata i broju spermatozoida. Preporučena doza iznosi 1500 do 3000 mg mace dnevno podeljeno u 3 doze. Valja napomenuti da studije pokazuju da je doza od 1500 mg jednako delotvorna kao i ona od 3000 mg. Nuspojave nisu poznate, ali vredi preporuka ne uzimanja visokih doza duže od 3 meseca kontinuirano.

Tribulus (Babin zub)

Tribulus (Tribulus terrestris) se od davnina primenjuje za lečenje problema seksualne disfunkcije i jačanje libida. Postoji dovoljno dokaza da Tribulus podstiče seksualnu želju i moć.

Preporučene doze kreću se od 450 do 1500 mg dnevno, a sama biljka se smatra sigurnom za upotrebu kroz period od maksimalno 2 meseca kontinuiranog korišćenja. Valja napomenuti da je tribulus klasifikovan kao potencijalno sredstvo zloupotrebe kod sportista.

Epimedium

Epimedium (Epimedium sagittatum), poznat u engleskom govornom području kao Horny Goat Weed , vekovima se koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini za poboljšanje seksualne funkcije kod muškaraca. Efekat na jačanje libida i poboljšanje erekcije je naučno dobro dokumentovan, a za povoljan efekaat zaslužni su flavanoidi, posebno ikarin i polisaharidi.

Preporučene dnevne doze kreću se u rasponu od 250 do 1000 mg dnevno. Iako su u studijama korišćene i doze do 15 g dnevno prevelike količine nisu preporučljive jer mogu ubrzati rad srca. Osobe koje uzimaju lekove za sniženje krvnog pritiska ili antikoagulanse moraju izbegavati epimedium.

Izvor: portaloko

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.