Uredba o fid-in tarifama produžena do kraja februara

Izvor: EurActiv Srbija, 31.Dec.2012, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uredba o fid-in tarifama produžena do kraja februara

Vlada Srbije produžila je za dva meseca uredbu o fid-in tarifama, odnosno o otkupu struje proizvedene iz obnovljivih izvora energije po podsticajnim cenama, objavljeno je u novom broju Službenog glasnika. To znači da će se stare fid-in tarife primenjivati do 28. februara 2013. godine. Ministarstvo energetike predstavilo je 10. decembra predlog nove uredbe po kojoj bi se zadržao period trajanja podsticaja od 12 godina, ali bi se smanjile otkupne cene struje proizvedene iz energije vetra i Sunca. Deo potencijalnih investitora u energiju vetra upozorio je da bi smanjenje otkupne cene moglo da odloži ili potpuno zaustavi ulaganje u vetroparkove.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Negodovanje zbog smanjenja "fid-in-tarifa"

Izvor: Deutsche Welle, 31.Dec.2012

Vlada Srbije produžila je za dva meseca, do 28. februara 2013, uredbu o "fid-in tarifama"- o otkupu struje proizvedene iz obnovljivih izvora energije po podsticajnim cenama, objavljeno je u novom broju Službenog glasnika

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.