Ulica otvorenog srca u podne na B92

Izvor: B92, 01.Jan.2014, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ulica otvorenog srca" u podne na B92

Nova godina je vreme sreće u kome svoju ljubav delimo sa našim najbližima, kada ispunjavamo neostvarene želje i mislimo na bolju budućnost. Nova godina je naš novi početak, nekog lepšeg, srećnijeg i boljeg života, vreme nadanja, a pre svega vreme solidarnosti.

ULICA OTVORENOG SRCA

prenos u sredu, 1. januara u podne

Prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dan Nove godine važan je, svečan i nezaobilazan praznik Beograđana koji ga, tradicionalno proslavljaju u društvu dragih gostiju i prijatelja, komšija i sugrađana na „Ulici otvorenog srca“! Od Takovske, pa sve do Makedonske, raznovrsni ulični animatori, umetnici, muzičari i glumci i ove godine zabavljaće, uveseljavati i animirati prolaznike da zajedno sa njima učestvuju u igri, postanu deo sveopšte iluzije, karnevala i radosti.

Sve one koji će radost prvog jutra u Novoj godini podeliti sa drugima. Tradicionalno okupljanje Beograđana i svih gostiju u Svetogorskoj ulici ispred pozorišta Atelje 212, učiniće da Nova godina bude u duhu pravog i autentičnog prazničnog raspoloženja.

„Ulica otvorenog srca“ je jedna od manifestacija koja je odavno prevazišla okvire Beograda i postala prepoznatljiv brend koji promoviše najhumanije vrednosti našeg glavnog grada. Veliko interesovanje i potreba ljudi da 1. januara učestvuju u ovim važnim i velikim humanitarnim akcijama onoliko koliko mogu, kao i prisustvo mnogobrojnih gostiju Beograda iz inostranstva u programima „Ulice otvorenog srca“, znak su dobre volje i značaja ove manifestacije.

Posle ludo provedene noći u društvu porodice i najmilijih, prvi dan Nove godine Beograđani će podeliti sa svojim prijateljima, poznanicima, komšijama u ulici koja ih poziva da svi zajedno u Novu godinu pošalju poruke od srca kao najlepše darove onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Kao i svake Nove godine u okviru „Ulice otvorenog srca“ organizuje se humanitarna akcija koja će svojim porukama i darovima od srca pomoći onim najugroženijima – a ovu Novu godinu želimo da započnemo misleći na najstarije sugrađane u našoj zemlji, sa željom da im vratimo osmeh na lice u okviru projekta 65+ POKRET ZA BRIGU O STARIJIMA!

Nakon veoma uspešnih prošlogodišnjih akcija u okviru Fonda B92 „Bitka za bebe“ i „Bitka za porodilišta” u kojima smo skupili sredstva za kupovinu novih inkubatora i neophodnih medicinskih aparata, ove godine nastavljamo sa humanitarnim akcijama: STARI NISU STVARI!

Srbija je jedna od pet evropskih zemalja koje karakteriše izrazito staro stanovništvo.

Više od 1.250.000 stanovnika Srbije starije je od 65 godina, što čini 17% ukupne populacije. Svako šesto domaćinstvo u Srbiji je staračko. Stari u Srbiji su usamljeni, zaboravljeni i otpisani, a njihov problem je poslednji na listi onih koje treba rešiti.

Vreme je da zajedno nešto promenimo! Ljubav ne zna za godine. Pokažimo koliko imamo srca!

Cilj ove humanitarne manifestacije jeste prikupljanje novca za obezbeđivanje TELEASISTENCIJE starijim licima. Na ovaj način, instaliranjem elektronske baze u stanovima, najstariji korisnici dobiće dvadesetčetvoročasovnu vezu sa sa kol centrom i jednostavnim pritiskom na dugme, moći će da pozivaju Hitnu pomoć ili rodbinu. Ovo dugme daće im sigurnost da u svakom momentu mogu da čuju glas pomoći i podrške. Jer, starost je teška ako se stari sam.

Zato na ovogodišnjoj ULICI OTVORENOG SRCA obezbeđujemo DUGME ZA ŽIVOT.

Svi Beograđani i gosti ovogodišnje ULICE OTVORENOG SRCA kupovinom suvenira i simbola akcije Fonda B92 postaće deo ove humanitarne akcije koja donosi ljubav, nadu, radost, osmeh i život našim bakama i dekama, našim starijim sugrađanama.

Na listi mnogobrojnih učesnika, između ostalih našao se i dečiji hor ”Čarolija”, Lola Novaković, Gorica Popović, Tanja Bošković, Leontina, kao i duvački orkestri, ulični svirači, mađioničari, klovnovi i mnogi drugi zabljači i poznate ličnosti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Ulica otvorenog srca" u podne na B92

Izvor: B92, 01.Jan.2014

Nova godina je vreme sreće u kome svoju ljubav delimo sa našim najbližima, kada ispunjavamo neostvarene želje i mislimo na bolju budućnost. Nova godina je naš novi početak, nekog lepšeg, srećnijeg i boljeg života, vreme nadanja, a pre svega vreme solidarnosti...ULICA OTVORENOG SRCA..prenos...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.