Izvor: RTV 5, 18.Apr.2012, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulaganje u opremanje i obnovu niških škola (video)

Programom kapitalnog investiranja, za zamenu stolarije i popravke parketa i radove u fiskulturnoj sali u osnovnoj školi "Ćele kula" u Nišu ove godine biće izdvojeno dva miliona dinara. Prošle godine renovirane su svlačionice za šta je izdvojeno million i šesto hiljada dinara.
"Paralelno sa tim gradimo i nove školske sale, pre svega u seoskim i prigradskim školama, najbolji primer je Pasi Poljana, ali moramo da odžavamo i one koje su ranije izgrađene," kaže Branislav Jovanović, izvršni director Direkcije za izgradnju Grada, koaj je vršila nadzor radova.
Načelnik gradske Uprave za kulturu omladine i sport kaže da će za školski nameštaj u niškim skolama ove godine biti izdvojeno više od 12 miliona dinara.

"Nije bilo lako oprediliti se u kojim će školama to biti urađeno jer su zahtevi škoal mnogo većI od sume koja je opredeljena ovogodišnjim programom kapitalnih investicija", kaže Nenad Gašević.
Programom investiranja, predviđeno je još oko četiri miliona dinara za računarsku i drugu opremu, tri ipo miliona za opremanje kabineta, oko dva i po miliona za opremu za sport i million i po za video nazor i alarmne sisteme.

Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.