U Srbiju investirano 12 milijardi dolara

Izvor: NaDlanu.com, 07.Nov.2011, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiju investirano 12 milijardi dolara

BEOGRAD, 7. novembra 2011. (Beta) - Srbija je u proteklih pet godina privukla 12 milijardi dolara direktnih stranih investicija, ali za nova ulaganja mora biti nastavljeno poboljšavanje uslova poslovanja, izjavio je u ponedeljak pomoćnik ministra ekonomije Dejan Radulović.

BEOGRAD, 7. novembra 2011. (Beta) - Srbija je u proteklih pet godina privukla 12 milijardi dolara direktnih stranih investicija, ali za nova ulaganja mora biti nastavljeno poboljšavanje uslova poslovanja, izjavio je u ponedeljak pomoćnik ministra ekonomije Dejan Radulović.Najveći obim direktnih stranih investicija Srbija je imala u oblasti usluga i preradjivačke industrije, kazao je Radulović na pokretanju promocije investicija u sedam gradova i opština sa sertifikatima o povoljnom poslovnom okruženju koje izdaje Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED).On je naglasio da je Srbija drugo po veličini tržište u jugoistočnoj Evropi i medju prednostima za strane ulagače su povoljna geografska pozicija i bescarinski režim za tržišta sa više od milijardu stanovnika (EU, Rusija, Turska i td), ali moraju da se ulože dodatni napori za poboljšanje uslova poslovanja na nivou lokalne samouprave.Predsednik Upravnog odbora NALED-a Vladimir Čupić kazao je da će Niš, Čačak, Valjevo, Ruma, Sremska Mitrovica, Zaječar i Stara Pazova kao novi nosioci sertifikata o povoljnom poslovnom okruženju dobiti priliku da u narednih godinu dana na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" promovišu svoje investicione potencijale.Direktorka Kancelarije za ekonomski razvoj u Američkoj agenciji za medjunarodni razvoj (USAID) u Srbiji Suzan Kutor kazala je da će USAID u saradnji sa NALED-om raditi na tome da sertifikat koji potvrdjuje da su lokalne samouprave ispunile više od 100 kriterijuma za dobre uslove poslovanja, postane medjunarodno priznat.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija za pet godina privukla 12 milijardi dolara

Izvor: Capital.ba, 07.Nov.2011

BEOGRAD, Srbija je u proteklih pet godina privukla 12 milijardi dolara direktnih stranih investicija, ali za nova ulaganja mora biti nastavljeno poboljšavanje uslova poslovanja, izjavio je pomoćnik ministra za ekonomiju ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.