U Australiji otkriven „izgubljeni svet“

Izvor: NaDlanu.com, 28.Okt.2013, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Australiji otkriven „izgubljeni svet“

Ekspedicija koja je sprovedena u zabačenom delu Australije otkrila je tri nove vrste kičmenjaka koje su bile izolovane milionima godina, a naučnici su ovaj region prozvali „izgubljenim svetom“.

Konrad Hoskin sa Univerziteta Džejms Kuks i tim magazina „National Geographic“ uz pomoć helikoptera spušteni su na planinski venac Kejp Melvil početkom ove godine i nakon spuštanja su bili iznenađeni onim šta su tamo pronašli. Tim je otkrio gekoa bizarnog izgleda, guštera >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << zlatne boje i neobičnu žabu – tri vrste koje nikada do sada nisu bile viđene. „Vrh Kejp Melvila je izgubljeni svet. Pronalaženje ovih novih vrsta može se nazvati otkrićem koje se dešava samo jednom u životu. I dalje sam zapanjen onim šta smo otkrili. Otkriće tri nove vrste kičmenjaka je samo po sebi neverovatno, ali njihovo pronalaženje u zemlji za koju mislimo da smo je skoro celu istražili je prosto fascinantno“, izjavio je Hoskin. Sudeći po ekipi magazina „National Geographic“, oni planiraju da se vrate na Kejp Melvil u narednih par meseci kako bi krenuli u potragu za još nekim novim vrstama koje tamo žive, uključujući puževe, zmije, paukove i možda čak male sisare. „Sve životinje koje smo otkrili su neverovatne samo zbog tog što su bile sposobne da izdrže milione godina na istoj lokaciji bez izumiranja“, zaključuje Hoskin.Izvor: b92
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.