Tači: Ostajem premijer

Izvor: Blic, 03.Feb.2011, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Ostajem premijer

Premijer Kosova u ostavci Hašim Tači izjavio je danas da će ostati na mestu premijera Kosova zbog toga što ga na to obavezuje volja građana i da će predsednik Kosova biti osoba koja je dobila podršku na izborima.

"Dobio sam puno poverenje građana, imam ugovor sa građanima za naredne četiri godine. Neću prekršiti taj ugovor i ispuniću njihova očekivanja", izjavio je Tači posle potpisivanja sporazuma sa Evropskom komisijom o finansijskim ulaganjima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Kako prenosi KiM radio, Tači je rekao da će uskoro početi zvanične razgovore sa potencijalnim partnerima za formiranje nove Vlade Kosova i sa predstavnicima političkih partija koje se zalažu za, kako je rekao, "konsolidaciju i izgradnju kosovske države".

Tači nije precizirao kada bi pregovori sa Beogradom mogli da počnu, ali je istakao da je formiranje novih institucija preduslov za taj dijalog.

"Nastavićemo da gradimo dobre odnose sa svim našim komšijama, uključujući i Srbiju, zarad bolje budućnosti, stabilnosti, mira, zajedničke saradnje, ispunavanja

standarda i evropskih integracija", rekao je Tači. "Formiraćemo institucije i izvršiti obaveze koje imamo prema građanima da bismo završili poglavlje sukoba i nerazumevanja između Kosova i Srbije".

Tači je izrazio uverenje da će budući odnosi Kosova i Srbije biti dobrosusedski i da se otvora novo poglavlje saradnje i evroatlanskih integracija.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.