Stanković: Za dve godine elektronski recepti i uputi

Izvor: S media, 07.Jun.2011, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanković: Za dve godine elektronski recepti i uputi

Ministar zdravlja Zoran Stanković izjavio je da očekuje da će do marta 2012. godine domovi zdravlja dobiti mogućnost da izdaju elektronske upute i recepte, što će značajno olakšati rad lekarima.

Ministar Stanković je najavio i formiranje operativnih timova za preventivne preglede i rano otkrivanje simptoma karcinoma dojki, materice i debelog creva.

Stanković je na tribini Nove Srbije u beogradskoj opštini Čukarica, kojoj je prisustvovao kao >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << stanovnik te opštine, rekao da su lekari u domovima zdravlja manje posvećeni bolesnicima, a više administrativnim poslovima - izdavanju recepata, uputa i dodao da će se to promeniti uvođejem jedinstvenog informatičkog sistema u domove zdravlja.

"Svaki dom zdravlja imaće svoj kompjuter i moćiće da komunicira sa svim domovima zdravlja u zemlji. Uvešćemo elektronske recepte i upute kako se ne bi gubilo vreme na njihovo izdavanje", rekao je Stanković.

Stanković:Ono što znam o Mladićevoj ćerki poneću u grob!

Stanković: Biću svedok saradnik na suđenju Ratku Mladiću

Stanković: Inspekcija utvrđuje uzrok smrti

Ministar zdravlja je na tribini, posvećenoj i problemima u zdravstvenom sistemu Srbije, rekao da je jedan od glavnih problema u toj oblasti brzina pružanje zdravstvenih usluga, jer građani često dugo čekaju na preglede pošto se oni zakazuju.

Prema njegovim rečima, radiće se i na tome da se skrati vreme potrebno za specijalizaciju lekara čiji je kadar deficitaran, poput radiologa i anesteziologa.

Stanković je naveo da je u Srbiji sada 3.000 lekara i 11.000 medicinskih sestara nezaposleno i da je potrebno učiniti sve da se što više mladih u toj oblasti zaposli.

Lidir NS Velimir Ilić složio se da postoje problemi u zdravstvenom sistemu i izdvojio nedostatak kadrova u zdravstvenim ustanovama u unutrašnjosti zemlje.

On se osvrnuo i na ekonomsku i političku situaciju u Srbiji, ocenivši da treba promeniti makroekonomksu politiku i da zemlja treba da bude strateški okrenuta ka izvozu.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stanković: Za dve godine elektronski recepti i uputi

Izvor: Blic, 07.Jun.2011

BEOGRAD - Ministar zdravlja Zoran Stanković izjavio je večeras da očekuje da će do marta 2012. godine domovi zdravlja dobiti mogućnost da izdaju elektronske upute i recepte, što će značajno olakšati rad lekarima...Stanković je najavio i formiranje operativnih timova za preventivne preglede...

Nastavak na Blic...

Za dve godine elektronski recepti i uputi

Izvor: Vesti-online.com, 08.Jun.2011, 04:24

Ministar zdravlja Zoran Stanković izjavio je večeras da očekuje da će do marta 2012. godine domovi zdravlja dobiti mogućnost da izdaju elektronske upute i recepte, što će značajno olakšati rad lekarima...Ministar Stanković je najavio i formiranje operativnih timova za preventivne preglede i...

Nastavak na Vesti-online.com...

Elektronski recepti do 2012.

Izvor: B92, 08.Jun.2011

Beograd -- Ministar zdravlja Zoran Stanković očekuje da do marta 2012. domovi zdravlja dobiju mogućnost da izdaju elektronske upute i recepte što će značajno olakšati rad...On je najavio i formiranje operativnih timova za preventivne preglede i rano otkrivanje simptoma karcinoma dojki, materice...

Nastavak na B92...

Kada "startuju" elektronski uputi?

Izvor: B92, 08.Jun.2011

Ministar zdravlja Zoran Stanković izjavio je da očekuje da će do marta 2012. godine domovi zdravlja dobiti mogućnost da izdaju elektronske upute i recepte, što će značajno olakšati rad lekarima...Ministar Stanković je najavio i formiranje operativnih timova za preventivne preglede i rano otkrivanje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.