Izvor: Glas javnosti, 23.Dec.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija - ukratko...

Novogodišnji koncerti

POŽAREVAC - U Muzičkoj školi „Stevan Mokranjac“ u Požarevcu od 24. do 29. decembra biće održan program „Novogodišnji muzički koncerti“, na kojima će nastupiti učenici ove škole i četiri odeljenja sa teritorije Braničevskog okruga.

Požarevački učenici nastupiće naredne srede, a 25. i 26. decembra koncerti će se održati i u odeljenjima u Kučevu i Kostolcu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Koncerti u Malom Crniću i Velikom Gradištu biće održani 26. i 29. decembra. Osim koncertnog programa do kraja decembra, Muzička škola „Stevan Mokranjac“ objavila je i program svojih aktivnosti do kraja januara naredne godine.

Nakon proslave školske slave Svetog Save, 27. januara, za 29. januar zakazan je tradicionalni koncert profesora ove škole. Poslednjeg dana januara, na programu je školsko takmičenje gitarista Memorijal „Miloš Đorđević“, u znak poštovanja i sećanja na preminulog đaka ove škole.

Sportisti godine

KRAGUJEVAC - U Kragujevcu su 55. put izabrani najbolji sportisti za 2008. godinu. Titulu su poneli rvač Milan Todorović, strelac Stevan Pletikosić, igrač najboljeg srpskog kluba u malom fudbalu, Ivan Marinković, rukometaš Milan Đukić, atletičar Jovan Vukićević, dr Dragan Čeliković, Planinarsko društvo „Žeželj“, košarkaš Ivan Milošević, odbojkaš Nikola Gjorgijev, bokser LJubomir Marjanović, šahista Zoran Novoselski i Sonja i Goran Ilić. Najbolji mladi su atletičar Petar Jušić, Luka Stojanović, karling klub „KG 07 SBB“, plivačica Ksenija Jovanović, biciklista Luka Nikolić, šahista Nikola Radovanović, karatistkinja Leposava Damjanović, fudbaler Nikola Pantović, teniser, Veljko Lazarević, rukometaš Jovan Barjaktarević, odbojkaši Ilija Ivović i Ivan Petrović, i rvač Nemanja Petrović. Na svečanosti upriličenoj u Skupštini grada nagrađeni su i najbolji sportisti sa invaliditetom Tomanija Todić i Vukoman Radević.

Predsednik opštine dobija tri pomoćnika

BOR - Na sledećoj sednici SO Bor, zakazanoj za utorak, odbornici će glasati i o predlogu da predsednik opštine dobije tri pomoćnika. Za te funkcije predloženi su Rade Milovanović (oblast zapošljavanja), Milutin Stojanović (selo i poljoprivreda) i Ivica Golubović (javna preduzeća).

Ovaj predlog je dugo bio na raspravi, a najviše nesporazuma je bilo među koalicionim partnerima, jer je Vlaška demokratska stranka (VDSS) zahtevala da dobije jedno od tri mesta pomoćnika predsednika. VDSS je zbog toga zapretila da će da izađe iz koalicije, ali su strasti u poslednjem trenutku smirene. U kuloarskim krugovima se priča da će VDSS, ipak, pokušati da sa radikalima i još nekom od stranaka u vlasti napravi skupštinsku većinu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.