Srbija radi, Cvetković praznuje, a Vlada raspuštena

Izvor: Vesti-online.com, 04.Jan.2011, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija radi, Cvetković praznuje, a Vlada "raspuštena"

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković spojio je novogodišnje i božićne praznike, tako da neće raditi prvih 10 dana nove 2011. godine. Zbog spajanja praznika ove nedelje neće biti ni redovne sednice Vlade, koja bi trebalo da bude održana u četvrtak.

"Kabinet premijera Srbije ne radi od 31. decembra do 10. januara, kada je prvi radni dan u ovoj godini, ali će uvek biti nekog ko dežura. U četvrtak neće >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << biti ni sednice Vlade, a sa radom počinjemo u ponedeljak, 10. januara", rečeno je u kabinetu predsednika Vlade.

S druge strane, nekoliko ministara će se ipak već danas, prvog radnog dana u ovoj godini, pojaviti na poslu i neće spojiti praznike. Ministar za rad i socijalna pitanja Rasim Ljajić poručuje da njegovo ministarstvo radi "punom parom".

"U utorak idem u Aranđelovac, pa u Kikindu", kaže Ljajić.

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić takođe je potvrdio da on i njegov tim počinju da rade od utorka, a isto je rečeno i u kabinetu ministra policije.

"Od danas smo svi na poslu uključujući i ministra policije Ivicu Dačića koji se vraća iz Brazila, gde je bio na inauguraciji nove predsednice", rečeno je u Dačićevom kabinetu.

I Ministarstvo pravde počinje da radi u utorak, jer moraju da završe izmene zakona o krivičnom postupku.

"Mi radimo normalno, ministarka pravde Snežana Malović dolazi danas na posao i radiće na finalnoj izradi zakona o krivičnom postupku. I državni sekretar Slobodan Homen, kao i ostali njeni saradnici neće spajati praznike", kažu u tom ministarstvu.

Ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje Oliver Dulić na pitanje da li je i on spojio praznike, odgovara: "Ma kakav odmor?! Evo, u utorak imam konferenciju za novinare".

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Mali raspust za vlast

Izvor: Press, 04.Jan.2011

Ekipa Pressa na prvi radni dan u 2011. banula u nekoliko zgrada Vlade i pronašla ukupno - četiri ministra! .Predsednik Vlade i većina njegovih ministara spojili su novogodišnje i božićne praznike tako da neće raditi čitavih deset dana! Iako su javnost...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.