Sportska budućnost Srbije - Vasilije Micić, košarkaš

Izvor: RTS, 15.Jan.2014, 02:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sportska budućnost Srbije - Vasilije Micić, košarkaš

Nova generacija šampiona u ovom sportu mogla bi da nas ponovo učini zemljom košarke, kao što su to činili mnogi igrači nekadašnje Jugoslavije.

Mlada reprezentacija Srbije, igrači do 18 godina, osvojila je srebrnu medalju 2011. godine na Prvenstvu Evrope, a isti plasman postigla je i na Svetskom prvenstvu održanom u Češkoj prošlog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << leta.

Vasilije Micić bio je član reprezentacije na oba šampionata. Pre dve godine izabran je u idealnu petorku, a prošle godine proglašen je za najboljeg plejmejkera svetskog prvenstva. S takvim rezultatima dospeo je do seniorske reprezentacije i prvenstva Evrope.

Ali, pre košarkaških, Vasilije je osvajao trofeje u još jednom sportu - u skijanju. Četiri puta bio je prvak države.

Autor emisije je Bojana Šumonja.

Reditelj Predrag Sinđelić.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.