Sneško Belić od kuvanih jaja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Dec.2014, 08:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sneško Belić od kuvanih jaja

Novogodišnji praznici poznati su po bogatoj trpezi, a ukoliko imate vremena neka se vaša ove godine razlikuje. Evo kako da za pet minuta napravite zabavno novogodišnje predjelo.

Izgled jela podjenako je bitan kao i ukus, međutim mnoge mame često ne nađu vremena da se pozabave dekorisanjem, iako bi tako neizmerno usrećile najmlađe.

Mi vam donosimo interesantan i brz način kako da dekorišete >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predjelo koje će oduševiti klince, a njegova priprema je toliko jednostavna da i oni mogu da se uključe. Sve što vam je potrebno jesu kuvana jaja (veća i manja), šargarepa, peršun, zrna bibera i štapić za ražnjiće ili čačkalice.

Skuvajte jaja, pa im potom malo odrežite vrh i dno. Veće jaje stavite na radnu površinu, a manje spojite sa štapićem za ražnjiće, tako da jedan kraj štapića ostane malo da viri.

Šargarepu iseckajte na manje i veće kolutove koji će poslužiti kao kapica jestivog Sneška. Da bi je fiksirali, šargarepu probodite kroz kraj štapića.

Oči, usta i dugmiće napravite od bibera, nos od komadića šargarepe, a metlu od peršuna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.