Sažem konačno u martu u Nišu

Izvor: B92, 17.Dec.2010, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sažem" konačno u martu u Nišu

Niš -- Francuska kompanija "Sažem" zvanično je zatražila subvencije za izgradnju nove fabrike u Nišu čija bi gradnja trebalo da počne u martu naredne godine.

Gradonačelnik Miloš Simonović rekao je da će Niš ispuniti sve neophodne uslove i pružiti svu pomoć ovoj francuskoj kompaniji da se investicija realizuje.

"Niš ima veliki privredni i ljudski potencijal i, između ostalog, iz tih razloga kompanija "Sažem" će svoje poslovanje razvijati i u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ovom gradu", rekao je ambasador Francuske, Fransoa Gzavije Denio.

Investicija "Sažema” u Nišu biće realizovana u dve faze. U prvoj će biti opremljen objekat površine od 3.000 do 4.000 kvadrata u pomenutoj radnoj zoni, gde će se zaposliti do 200 radnika.

Tokom druge faze biće pokrenuta proizvodnja na 10.000 kvadratnih metara, i tu će raditi do 500 radnika. Sledeći korak su pregovori sa Vladom Srbije o dodeli subvencija za realizaciju ove investicije.

Postoji mogućnost da francuska kompanija u novootvorenoj fabrici proizvodi i komponente neophodne za digitalizaciju televizijskog prijema.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.