Santos i Timbilili pobednici Novogodišnje trke

Izvor: Sportski Žurnal, 01.Jan.2011, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Santos i Timbilili pobednici Novogodišnje trke

Tridesettrogodišnji Brazilac Marilson Gomes dos Santos i Alisa Timbilili iz Kenije pobednici su tradicionalne Novogodišnje trke Sao Silvestre, koja je sinoć održana ulicama Sao Paula (Brazil).

Stazu dugu 15 kilometara Santos je pretrčao za 44 minuta i sedam sekundi i treći put u svojoj karijeri trijumfovao na najpoznatijoj novogodišnjoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << trci. Brazilac je prethodno u Sao Paulu pobeđivao 2003. i 2005. godine.
Pobeda Santosa je očekivana s obzirom da se radi o vrhunskom atletičaru koji je pobeđivao i na Njujorškom maratonu - 2006, i 2008. godine.
Drugo i treće mesto na trci Sao Silvestre zauzeli su Kenijci Barnabas Kosegi i Džejms Kipsang Kvambai. Kosegi je za pobednikom zaostao 42 sekunde (44,49), dok je Kvambai kroz cilj prošeo posle 45 minuta i 15 sekundi.
U konkurenciji atletičarki Alisa Timbilili je pobedila u vremenu 50,19 minuta. Sa zaostatkom od osam sekundi druga je kroz cilj prošla Simone Alveš da Silva iz Brazila, dok je rezultat trećeplasirane Junis Jepkiru Kirve iz Kenije iznosio 51,42 minuta.
Pobednicima Novogodišnje trke Sao Silvestre pripala je nagrada od po 16.800 dolara.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.