STIŽU NAM PAMETNE KARTE

Izvor: Kurir, 04.Dec.2011, 08:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STIŽU NAM PAMETNE KARTE

Nove legitimacije važiće tri godine, a putnici će na 800 lokacija u radu na karticu uplaćivati željeni iznos u zavisnosti od potrebe

BEOGRAD - Nov način naplate.

Prvog januara građani će reći zbogom sadašnjim povlasticama za gradski prevoz jer će se vožnja plaćati elektronskim karticama „bus plus".

Veljko Vlahović, menadžer ovog sistema, objašnjava da su kartice koje će zameniti povlastice podeljene u tri vrste i da će poboljšati >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kvalitet usluge javnog prevoza.

- Putnici će na oko 800 lokacija u gradu na karticu uplaćivati željeni iznos u zavisnosti od potrebe. Postoji personalizovana smart kartica, na kojoj se nalazi fotografija korisnika, nepersonalizovana beskontaktna smart kartica, kao i papirna elektronska kartica - za one koji gradski prevoz ređe koriste, a sa koje će se uz pomoć novih automata u vozilima skidati iznos vožnje - objašnjava Vlahović. On dodaje da će ta vrsta kartice koštati 40 dinara, na nju će biti moguće uplatiti 500 dinara, a važiće tri meseca.

„Bus plus" legitimacije za prevoz važiće tri godine, a troškovi izdavanja iznose 250 dinara. Prilikom ulaska u vozilo putnici će morati da se „čekiraju" tako što će karticu približiti na nekoliko centimetara od čitača, koji će validaciju obaviti za oko pola sekunde.

Bilo da je kartica personalizovana ili nepersonalizovana, postupak dopune je sličan kao i kod kredita za mobilni telefon. Ukoliko se dopunjava mesečna karta, neophodno je da se navede zona, a cena će prvih mesec dana biti ista kao i cena markica.

J. Rafailović - T. Marić

Produžen rok starih povlastica

Dosad je izdato više od 195.000 personalizovanih kartica na 26 prodajnih mesta u gradu. U „Bus plusu" su nam rekli da su zbog velikog interesovanja za kupovinu kartica redovi ogromni.

- Zato smo odlučili da produžimo rok važenja starih povlastica. Nismo tačno odredili na koliko, ali smo sigurni da će one važiti sve dok svi koji žele da kupe nove to ne učine.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Stižu nam pametne karte

Izvor: Glas javnosti, 05.Dec.2011, 07:06

BEOGRAD - Nov način naplate...Prvog januara građani će reći zbogom sadašnjim povlasticama za gradski prevoz jer će se vožnja plaćati elektronskim karticama „bus plus“...Produžen rok starih povlastica..Dosad je izdato više od 195.000 personalizovanih kartica na 26 prodajnih..mesta u gradu....

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.