Romi u Rakovici dobili novu odeću i  igračke

Izvor: Blic, 11.Mar.2011, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Romi u Rakovici dobili novu odeću i igračke

Rome koji su nekada živeli ispod “Gazele”a danas su smešteni u Letićevoj ulici u Rakovici posetili su danas gradski čelnici i doneli im dečje igračke i novu garderobu.

Ljiljanu Jovčić, gradsku sekretarku za dečju zaštitu, kao i glumca Dejana Lutkića, odmah su okružila radoznala deca.

- U odnosu na 2007. godinu danas je broj romske dece koja su uključena u redovni sistem obrazovanja i vaspitanja veći za oko 70 odsto. Drago mi je što su se i drugi ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz kulturnog i javnog života priključili ovoj akciji jer niko ništa ne može da postigne sam - rekla je Jovčićeva.

Dejan Lutkić zabavljao je decu igrajući se sa njima i pričajući im priče. Oni su se naročito obradovali novim plišanim igračkama, dok njihovim roditeljima nova garderoba mnogo znači jer često nemaju dovoljno novca da je priušte.

- Drago mi je kad na toliko dečjih lica vidim osmehe. Potrudićemo se da vas ubrzo odvedemo u pozorište da odgledate neku predstavu i da se družite sa glumcima. Znam da deca u tome posebno uživaju - dodao je Lutkić.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uručeni pokloni raseljenima iz nehigijenskog naselja ispod „Gazele"

Izvor: Studio B, 11.Mar.2011

Gradska sekretarka za dečju zaštitu Ljiljana Jovčić i glumac Dejan Lutkić posetili su danas naselje u Rakovici u kojem žive raseljeni iz nehigijenskog naselja ispod mosta „Gazela" i poklonili im garderobu i igračke. ..Sekretarka i poznati glumac su ovom prilikom razgovarali sa decom i roditeljima...

Nastavak na Studio B...

Glumac Dejan Lutkić posetio romsko naselje u Rakovici

Izvor: Glas javnosti, 12.Mar.2011, 07:54

BEOGRAD- Sekretarka za dečju zaštitu Ljiljana Jovčić i glumac Dejan Lutkić posetili su naselje u Rakovici u kojem žive raseljeni iz nehigijenskog naselja ispod mosta „Gazela" i poklonili im garderobu i igračke...Sekretarka i poznati glumac su ovom prilikom razgovarali sa decom i roditeljima...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.