Radnici Zastave na obuci

Izvor: B92, 22.Avg.2011, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici "Zastave" na obuci

Kragujevac -- Dok se u fabrici priprema proizvodnja dva nova modela, kompanija "Fijat automobili Srbija" organizovala je petonedeljnu obuku za 400 proizvodnih radnika.

Obuku vode nastavnici i profesori Politehničke škole u Kragujevcu, koja će uskoro od italijanske kompanije dobiti i opremu na kojoj će učenici te škole moći da stiču nova znanja.

Svakog radnog dana od 8 do 4 popodne, radnici "Fijata” disciplinovano prate nastavu. Teorijsku i praktičnu, u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grupama od po dvadesetak učenika.

Mehaničar Miodrag Aleksić kaže da je, iako je prošlo više od 40 godina otkako je poslednji put sedeo u školskoj klupi, osećaj gotovo isti.

Za Stanu Soldatović, koja već 30 godina radi u montaži na traci, povratak u klupu nije predstavljao problem. Kaže da inače pohađa kurseve jezika i dodaje da je ova obuka osvežila znanja koja je imala o tehničkom crtanju, mehanici i montaži.

Rad sa starijim đacima je izazov i za nastavnike, tvrdi profesor Politehničke škole Petar Stefanović, koji predaje jednoj grupi "Fijatovih” radnika.

Direktor Politehničke škole Siniša Kojić kaže da ovo nije prvi put da ta škola sarađuje sa "Fijatom”. Od ove kompanije već su dobili jedan "punto” u delovima, na kome će učenici praktično učiti montažu i demontažu automobila, a najavljene su i nove donacije.

Obuku na kragujevačkom Mašinskom fakultetu već su prošli "Fijatovi” inženjeri. U ovom trenutku u pogonima fabrike se montiraju nove mašine na kojima krajem godine treba da budu sklopljena dva nova modela.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Obuka za radnike FAS-a

Izvor: Radio Centar 987, 23.Avg.2011, 10:14

Kompanija Fijat automobili Srbijaandrdquo; organizovala je petonedeljnu obuku za 400 proizvodnih radnika.Obuku vode nastavnici i profesori Politehnicke skole u Kragujevcu, koja ce uskoro od italijansk..

Nastavak na Radio Centar 987...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.