RTB BOR ČEKA MILIJARDA DOLARA PRIHODA

Izvor: MC Bor, 25.Maj.2011, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTB BOR ČEKA MILIJARDA DOLARA PRIHODA

Bor, 25. maj
Posle transformacije, izgradnje nove topionice i raskrivanja starih i otvaranja novih rudnika, RTB Bor će imati godišnji prihod od gotovo - milijardu dolara.
Blagoje Spaskovski, generalni direktor RTB, kaže da je taj rudarsko-topioničarski basen prošle godine ostvario prihod od 300 miliona dolara, objavljuju “V. Novosti” i “B92”. >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor <<
On je dodao da su u toku pripreme za transformaciju RTB u jedinstvenu kompaniju. Postoji i mogućnost da se inostranim poveriocima ponudi da u zamenu za dugove dobiju deo kapitala u novom preduzeću - 'RTB kompanija'.
'Predstavnici RTB-a Bor započeli su pregovore o otplati dugova inostranim poveriocima, koji se procenjuju na 134 miliona evra', rekao je Spaskovski i dodao da su u toku pregovori sa londonskom Standard bankom, koja je najveći poverilac RTB Bor.
'Oni su voljni da nam omoguće grejs-period od tri godine, u toku kojeg bi plaćali kamatu. Posle toga, glavni deo duga bi vraćali u narednih sedam godina', kaže on.
Međutim, po informacijama Novosti, ovoj banci borska kompanija duguje oko 40 miliona dolara. Postoje i nezvanični podaci da je Standard banka otkupila dugove Bora prema grčkoj firmi Mitilineos, koji iznose blizu 60 miliona dolara, bez kamate.
'Vlada Srbije je formirala Komisiju od sedam članova, u kojoj se nalaze predstavnici ministarstava ekonomije, rudarstva i finansija, čiji je zadatak da usaglase naše obaveze sa inostranim poveriocima. Odgovorno tvrdim da niko od njih neće biti oštećen', kategoričan je Spaskovski.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.