Proleće u Tašmajdanu

Izvor: Istinomer.rs, 24.Maj.2011, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proleće u Tašmajdanu

"Radovi bi trebalo da se izvode i tokom zime, da bi Tašmajdan proleće dočekao u novom ruhu." Prva rekonstrukcija Tašmajdanskog parka od kada je izgrađen (1954. godine) počela je u novembru 2010. Inicijativu i donaciju za uređenje parka dala je Vlada Republike Azerbejdžan, a direktor JKP "Zelenilo" je precizno naveo šta će sve biti izmenjeno. 
"Park ćemo obnavljati deo po deo. Uradićemo kompletnu zamenu travnjaka, drveće ćemo prorediti, ali i posaditi nove sadnice tamo gde je potrebno. Obnovićemo centralnu aleju, uradićemo fontanu i dva nova dečja igrališta. Kompletan mobilijar biće obnovljen. Penzioneri će imati svoj kutak, gde će igrati šah."
Danas, 11. 11. 2010. godine


Iako se tada pominjalo da bi radovi trebalo da budu završeni polovinom aprila, svečano otvaranje je pomereno za novi datum.
"Maj će biti iskorišćen za otklanjanje sitnijih nedostataka i obeležavanje parka, a svečano otvaranje je planirano je za početak juna, uz prisustvo predsednika Srbije i Azerbejdžana."
Blic, 29. 4. 2011. godine


Budući da će kompletna rekonstrukcija prema sadašnjim najavama biti završena početkom juna, Istinomer obećanje direktora JKP "Zelenilo" ocenjuje kao skoro ispunjeno
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Istinomer.rs...






Povezane vesti

Biblioteka u novom ruhu

Izvor: RTS, 25.Maj.2011, 08:57

U Narodnoj biblioteci Srbije svečano obeležen završetak radova na obnovi unutrašnjosti zdanja. Za rekonstrukciju započetu 2007. godine potrošeno oko 420 miliona dinara iz sredstava Nacionalnog investicionog plana, Evropske investicione banke, Ministarstva kulture i Biblioteke...Kompletno obnovljen...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Istinomer.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Istinomer.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.