Prodaja jelki sa busenom

Izvor: Studio B, 21.Dec.2012, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodaja jelki sa busenom

Kao i prethodnih godina, JKP „Zelenilo – Beograd” i za ovogodišnje božićne i novogodišnje praznike prodaje jelke sa busenom i to na tri lokacije u gradu.

Jelke sa busenom mogu se kupiti u cvećari na Cvetnom trgu i u rasadnicima u Ulici vojvode Stepe 405 na Voždovcu i  Marije Bursać bb u Zemunu.

Cena jelke sa busenom, u zavisnosti od visine, kreće se od 1.300 do 1.700 dinara, a prodaja je počela danas.

JKP „Zelenilo – Beograd” apeluje >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << na građane da kupuju jelke sa busenom, jer time utiču na zaštitu životne sredine i sprečavanju seču mladih stabala četinara. Posle praznika sugrađani jelku mogu da posade u svojim dvorištima,  ali moraju da imaju na umu da će ona u narednim godinama izrasti u visoko drvo, pa zato pažljivo treba da odaberu mesto za sadnju. Takođe, moraju da vode računa da sadnicu ne posade suviše blizu objekta, a ukoliko nemaju adekvatno mesto za sadnju, mogu da je donesu u naše rasadnike, kako bi je radnici „Zelenila” posadili na unapred planiranim površinama u gradu. 

Prilikom ukrašavanja jelke naročito treba da se vodi računa o kićenju vrha  jelke,  jer ako se on ošteti, drvo odumire. Zbog toga je potrebno da se prvo uz vrh postavi olovka, pa tek onda ukras. Jelku takođe ne treba postaviti blizu grejnog tela. Tokom praznika potrebno je da se redovno orošava i zaliva odstajalom vodom sobne temperature, dva do tri puta nedeljno. Kada prođu praznici, drvo ne treba odmah da se iznosi napolje na mesto sadnje, već treba obezbediti period prilagođavanja. Najbolje bi bilo da se jelka ostavi nekoliko dana u hodniku, a potom se posadi u odgovarajućim uslovima – kada zemlja nije zamrznuta, to jest kada spoljna temperatura nije ispod nule.

 

 
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Jelke sa busenom na tri mesta u gradu

Izvor: Kurir, 21.Dec.2012

Jelke će moći da se kupe u cvećari na Cvetnom trgu, u rasadnicima u ulici Vojvode Stepe i ulici Marije Bursać u Zemunu po ceni od 1.300 do 1.700 dinara..BEOGRAD - Javno komunalno preduzeće "Zelenilo Beograd" najavilo je danas da će i ove godine za novogodišnje i božićne praznike prodavati jelke...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.