Privedeni zbog povezanosti sa Al Kaidom

Izvor: S media, 30.Dec.2010, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privedeni zbog povezanosti sa Al Kaidom

Turska policija privela je 10 osoba koje se sumnjiče da su povezane sa terorističkom organizacijom Al Kaida i da su pripremale napad uoči novogodišnje noći, javila je državna novinska agencija Anadolija.

Pozivajući se na policijske izvore, agencija je navela da su osumnjičeni privedeni radi ispitivanja u akcijama policije izvedenim ranije ove nedelje i danas na severozapadu Turske, u gradovima Bursa i Istanbul, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << preneo je AP.

Očekuje se da će tužilaštvo ispitati osumnjičene sutra, a da će zatim odlučiti da li da protiv njih pokrene tužbu.

Pojedine optužbe u ranijim sličnim slučajevima povučene su zbog nedostatka dokaza.

Islamistički ekstremisti povezani sa Al Kaidom izveli su u Istanbulu 2003. godine bombaški napad, u kojem je ubijeno 58 osoba, a u napadu iz 2008. godine, za koji se sumnjiče pripadnici Al Kaide, izvedenom ispred američkog konzulata u istom gradu, stradala su tri napadača i tri policajca.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.