Prijepoljcima samo trećina novca od procenjene štete

Izvor: Glas javnosti, Beta, 28.Dec.2010, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijepoljcima samo trećina novca od procenjene štete

PRIJEPOLJE - Opštinsko veće u Prijepolju odlučilo je da svima koji su pretrpeli štetu od izlivanja Lima u decembru nadoknadi 30 procenata štete procenjene od jedne od komisija za elementarne nepogode, izjavila je načelnica opštinske uprave Hanka Hajdarević.

Ona je  rekla da će isplata nadoknada na osnovu podnetih zahteva najverovatnije početi odmah posle Nove godine.

- Na posebnom računu Opštinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << uprave nalazi se oko 16 miliona dinara namenjenih saniranju štete od izlivanja Lima na području prijepoljske opštine - rekla je Hanka Hajdarević.

Prema njenim rečima, Ministarstvo za rad i socijalnu politiku već je uplatilo 11 miliona dinara, po dva miliona uplatili su grad Beograd i Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, dok je Novi Pazar uplatio 500.000 dinara od obećanih milion dinara.

U decembarskim poplavamau Prijepolju, prema procenama stručnih komisija, pričinjena je materijalna šteta od oko 420 miliona dinara.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.