Predstavljen logo OI u Rio de Ženeiru

Izvor: Sportski Žurnal, 01.Jan.2011, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljen logo OI u Rio de Ženeiru

Više od milion ljudi na plaži Kopakabana nekoliko minuta pre početka Nove godine imalo je priliku da premijerno vidi logotip Olimpijskih igara u Rio de Ženeiru 2016. godine, koji je zvanično predstavljen.

Predsednik Organizacionog komiteta Igara Karlos Nuzman istakao je da logotip >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << 'predstavlja strast za sportom i zabavom svih građana Rija i čitavog Brazila'.
Druga karakteristika predstojećih Igara je velika transformacija društva s obzirom da su još od dodele domaćinstva Riju u gradu uočljive brojne promene koje će u budućnosti biti još izraženije – rekao je Nuzman.
Logotip najvećeg sportskog događaja 2016. godine sadrži tri plutajuće figure narandžaste, zelene i plave boje koje se drže za ruke dok plešu.
Prema rečima organizatora taj logotip simbolično predstavlja četiri osobine urbanog duha jednog od dva najveća brazilska grada: zarazna energija, raznovrsnost, bujna priroda i olimpijski duh.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.