Praznična depresija zaista postoji

Izvor: B92, 29.Dec.2012, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Praznična depresija zaista postoji

Vreme praznika je sinonim za sreću i uzbuđenje za 68 posto Francuza koji se raduju božićnim ukrasima i poklonima dok ostalima proslava Božića i Nove godine može doneti osećaj potištenosti pa i teskobe, rezultati su istraživanja sprovedenog u Francuskoj.

Osećaj potištenosti ne tumači se strahom od samoće, nego obavezama materijalne prirode: stresom od trke za božićnim poklonima, posebno strahom da se poklon nekome neće svideti, a 45 posto muškaraca i 32 posto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << žena priznaje da im nedostaje ideja za kupovinu poklona i da nisu sigurni da li su izabrali pravi poklon.

Zbog straha od razočarenja mnogi se odlučuju za već proverene stvari kao što su parfem ili poklon-aranžman.

Planovi za doček Nove godine mogu biti još jedan povod za zabrinutost za one koji ga provode sa porodicom: tek 10 posto žena želi Badnje veče da provede sa svekrvom.

Istraživanje je sprovedeno putem interneta od 3. do 10. decembra među 6.450 ispitanika u dobi od 30 do 55 godina.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Praznična depresija zaista postoji

Izvor: BanjalukaLive.com, 29.Dec.2012

Vrijeme praznika je sinonim za sreću i uzbuđenje za 68 posto Francuza koji se raduju božićnim ukrasima i poklonima dok ostalima proslava Božića i Nove godine može donijeti osjećaj potištenosti pa i tjeskobe, rezultati su istraživanja sprovedenog u Francuskoj. Osjećaj potištenosti ne tumači...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.