Pravoslavci su dobro prihvaćeni

Izvor: Vesti-online.com, 18.Jan.2013, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravoslavci su dobro prihvaćeni

U hramu Vaskrsenja Hristova u Beču priređen je svečani novogodišnji prijem za prijatelje hrama, koji je okupio vernike i predstavnike austrijskih institucija i crkava.

Tradicija: Gosti i domaćini za trpezom ljubavi  

Protonamesnik Drago Vujić i protonamesnik Dragan Birtašević, sa parohijanima su priredili, šesti put, svečani prijem povodom srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Nove godine.

Među gostima ove godine bili su ambasador Srbije u Austriji Milovan Božinović, poslanik Narodne partije Austrije Matijas Čirf, Anton Štifter iz Ministarstva prosvete i kulture Austrije i evangelistički biskup Mihael Binke.

 

Treći paroh

Službi i prijemu prisustvovao je i protonamesnik Đorđe Pantelić, novopostavljeni treći paroh pri hramu Vaskrsenja Hristova.

Posebnu čast domaćinima ukazao je mitropolit bečki Arsenios, koji je zajedno sa ocem Aleksandrom Lapinom, sveštenikom Češke pravoslavne crkve , protojerejem Petrom Pantićem, protonamesnikom Dragom Vujićem, nastojateljem hrama Vaskrsenja Hristova, jerejem Slađanom Vasićem, nastojateljem hrama Uspenja Presvete Bogorodice i jerejem Jovanom Jockovićem iz Beograda služio večernju službu.

Mitropolit je u besedi rekao da u Austriji vlada pozitivna klima prema pravoslavnoj crkvi da da su pravoslavni vernici dobro prihvaćeni.

U sali hrama, posle službe, priređena je za goste trpeza ljubavi, a u umetničkom delu programa nastupio je tamburaški ansambl Zorule iz Novog Sada.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.