Pomoć Stacionaru za majku i dete u Zvečanskoj

Izvor: Studio B, 30.Nov.2012, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć Stacionaru za majku i dete u Zvečanskoj

Ambasada Azerbejdžana uručila je treću donaciju Stacionaru za majku i dete pri Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj 7.

U Stacionaru trenutno boravi 220 mališana uzrasta do tri godine, koji su danas, osim neophodnog nameštaja i opreme za grupne sobe, dobili novogodišnje slatke paketiće i igračke.

Primopredaji ove humanitarne pomoći prisustvovali su ambasador Republike Azerbejdžan Eldar Hasanov, zamenica gradonačelnika Beograda >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Tatjana Pašić i gradski arhitekta Dejan Vasović, koji su pomogli da se ova donacija i realizuje.

- Stacionar za majku i dete je najstariji deo Centra u kome trenutno borave deca bez roditeljskog staranja do tri godine, kao i majke sa decom do godinu dana i veoma je važno da im obezbedimo što bolje uslove u kojima će provoditi svoje vreme. Ovog puta donacija se sastoji iz nameštaja koji je bio neophodan stacionaru. Kako bi ova deca imala adekvatne uslove za odrastanje, deci ovde svakodnevno pomaže brojno medicinsko osoblje, vaspitači, lekari, psiholozi i socijalni radnici, a mi svi zajedno se trudimo da koliko god možemo pomognemo i poboljšamo uslove za njihov razvoj - istakla je Tatjana Pašić.

Ambasador Republike Azerbejdžan Eldar Hasanov napomenuo je da je saradnja sa Stacionarom za majku i dete i gradom Beogradom rezultat dobrih odnosa dve države, koje su za kratak period dostigle visok nivo strateškog partnerstva.

- Želeo bih da istaknem da je ova incijativa potekla od Skupštine grada i gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa i mi već nekoliko godina periodično pružamo pomoć ovoj ustanovi. Ovde borave deca kojoj je potrebna posebna pažnja i želeo bih da pohvalim rad svih zaposlenih u ovoj ustanovi - rekao je ambasador Hasanov i pozvao sve društveno odgovorne kompanije da ubuduće podrže rad ove ustanove.

Direktor centra u Zvečanskoj Zoran Milačić zahvalio je na još jednoj donaciji Ambasade Azerbejdžana.

Više informacija o radu Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine možete pronaći na www.zvecanska.org.rs.

 
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nameštaj i paketići za decu iz Zvečanske na poklon iz Azerbejdžana

Izvor: Blic, 30.Nov.2012

Ambasador Azerbejdžana Eldar Hasanov i zamenica gradonačelnika Tatjana Pašić podelili su danas novogodišnje paketiće deci iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici. ..- Ovo je treći put da je ostvarena saradnja sa ambasadom Azerbejdžana. Prva donacija sastojala se iz...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.