Izvor: S media, 22.Avg.2012, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polaganje vožnje: Od oktobra počinje primena novog pravilnika

Novi Pravilnik o osposobljavanju kandidata za vozače će početi da se primenjuje od 25. oktobra, kažu u Upravi saobraćajne policije MUP-a Srbije. Kandidati koji su započeli obuku po starim propisima, moraju da je završe najkasnije u roku od tri meseca.

Ukoliko obuka ne bude završena do 25. januara 2013. godine, kandidat će morati celokupan proces osposobljavanja da obave u skladu sa novim propisima iz početka, što praktično znači da će kandidat snositi troškove >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nove obuke i morati da izdvoji novo vreme za njeno sprovođenje.

Polaganje teorijskog ispita sa novim testovima će početi istog dana kada počinje primena novih pravilnika o osposobljavanju. Prisustvo časovima teorijske obuke biće obavezno nakon početka primene novih pravilnika o osposobljavanju, što bi trebalo znatno da olakša kandidatima da uspešno polože proveru znanja putem novih testova.

Kandidati koji su upisali po starom pravilniku a u propisanom roku ne završe obuku moraće da imaju dopunske teorijske obuke, što će stvoriti dodatne troškove.

Uprava saobraćajne policije apeluje na buduće kandidate za vozače da dobro razmotre kada će i pod kojim uslovima započeti i obavljati osposobljavanje, kako bi izbegli eventualne dodatne troškove, ali i zbog značaja kvalitetnog osposobljavanja za podizanje nivoa bezbednosti i bezbednosti saobraćaja.

Novi sistem osposobljavanja, koji je uređen novim podzakonskim aktima, omogućiće sticanje znatno većeg nivoa teorijskih i praktičnih znanja i veština za samostalno i bezbedno učešće u saobraćaju na putu u odnosu na sistem uređen propisima koji se trenutno primenjuju.

(S media)

Foto: Guliver/Thinkstock
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.