Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Feb.2015, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje 65. Međunarodni filmski festival u Berlinu

Program 65. Međunarodnoga filmskog festivala u Berlinu, koji će se održati od danas do 15. veljače, ove će godine proteći u znaku žena, s obzirom na to da će svoje nove filmove predstaviti velike glumačke zvijezde poput Juliette Binoche, Nicole Kidman, Cate Blanchett, Helen Mirren i Lee Seydoux.

Snažne žene u ekstremnim situacijama, kako je rekao direktor Berlinala Dieter Kosslick, bit će u središtu mnogih od ukupno četiristotinjak filmova koji će se prikazati na festivalu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << />
Jedanaestodnevni Berlinale otvorit će Juliette Binoche filmom "Nobody Wants the Night" u režiji Španjolke Isabel Coixet, u kojemu se francuska glumica pojavljuje u ulozi Josephine, žene istraživača Roberta Pearyja koja odlazi na Grenland u potragu za njim.

U službenoj konkurenciji bit će prikazano ukupno 19 filmova, među kojima je i film Nicole Kidman "Queen of the Desert" u režiji njemačkoga veterana Wernera Herzoga. Kidman glumi britansku špijunku i avanturistkinju Gertrude Bell, a uz nju se, u ulozi Lawrencea od Arabije, u filmu pojavljuje zvijezda vrlo popularne sage "Sumrak" Robert Pattinson.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.